România este prima ţară din UE care vaccinează copiii

România este prima ţară din UE care vaccinează copiii

„Aşa ştim şi noi”, a spus miercuri Valeriu Gheorghiţă, întrebat dacă poate să confirme faptul că România este prima ţară din Uniunea Europeană care vaccinează copiii.

„Aşa ştim şi noi, ştiu că Polonia în 7 iunie va demara campania de vaccinare şi pentru această grupă de vârstă, însă aici există diferenţe de strategie de la o ţară la alta. Ştim foarte bine că în multe alte ţări europene strategia de vaccinare s-a bazat pe includerea progresivă a anumitor grupe de vârstă, dar sunt incluşi de pildă copiii care au afecţiuni cronice, încă din acest moment”, a răspuns coordonatorul campaniei de vaccinare, unei întrebări din partea jurnaliştilor.

El a precizat însă că accesul liber la vaccinare este într-adevăr condiţionat de criteriul de vârstă în foarte multe ţări europene.

Valeriu Gheorghiţă a participat miercuri la inaugurarea unui centru de vaccinare pentru copii într-un parc din Sectorul 4 al Capitalei. Acesta este destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani.

Serul folosit pentru imunizarea adolescenţilor este cel produs de Pfizer-BionTech, aprobat zilele trecute de Agenţia Europeană a Medicamentului.

sursa: https://www.mediafax.ro/social/romania-prima-tara-din-ue-care-vaccineaza-copiii-20115199

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *