Unde este cel mai curat aer din Europa și din România? Au fost evaluate peste 320 de orașe europene

Unde este cel mai curat aer din Europa și din România? Au fost evaluate peste 320 de orașe europene
  • Lista publicată joi de EEA s-a bazat pe o evaluare a peste 320 de oraşe din Europa
  • În 127 de orașe există o calitate bună a aerului, 123 au înregistrat o poluare moderată, iar 73 de orașe au avut o calitate slabă sau foarte slabă a aerului
  • În România, cel mai sănătos aer de respirat s-ar afla pe Valea Prahovei

Oraşele Umea din Suedia şi Tampere din Finlanda au cel mai curat aer din Europa, potrivit unui clasament al agenţiei de mediu a Uniunii Europene (EEA), transmite dpa. În România, cel mai sănătos aer de respirat s-ar afla pe Valea Prahovei.

Conform dpa, particulele fine, poluantul cu cel mai mare impact asupra sănătăţii, au fost la valori scăzute și în Funchal (Madeira), Tallinn (capitala Estoniei) şi în oraşul Bergen din Norvegia.

Lista publicată joi de EEA s-a bazat pe o evaluare a peste 320 de oraşe din Europa. În 127 dintre acestea s-a stabilit că există o calitate bună a aerului, 123 au înregistrat o poluare moderată, iar alte 73 de orașe au avut o calitate slabă sau foarte slabă.

Au fost măsurate particulele în suspensie din 26 de ţări ale UE, precum şi din Islanda, Norvegia şi Elveţia.

În România, cel mai curat aer se consideră că se găseşte la Sinaia. Specialiştii susţin că acesta ar fi fost principalul motiv pentru care în staţiunea de pe Valea Prahovei a fost construit Palatul Peleş.

sursa: https://alephnews.ro/guvern/unde-este-cel-mai-curat-aer-din-europa-si-din-romania-clasamentul-a-evaluat-peste-320-de-orase-europene/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *