Daca locuiesti in zone in care accesul la apa este limitat sau nu te poti conecta la o retea publica de alimentare, singura varianta pe care o ai este aceea de a apela la metode mai putin conventionale prin care sa intri in posesia acestei resurse atat de importante. Apa este esentiala pentru orice persoana, dar atunci cand locuiesti la curte importanta ei se multiplica. Asta deoarece ai nevoie de apa si pentru a-ti intretine curtea si gradina.
In situatia in care nu ai acces la o retea publica, trebuie sa gasesti o varianta de a obtine apa si pentru uz casnic, inclusiv pentru igiena personala. O varianta foarte eficienta si stabila este cea a unui hidrofor de mare adancime. Acesta este un sistem automatizat de alimentare cu apa, destinat uzului casnic. Afla din acest articol ce particularitati are un hidrofor de calitate si cu ce scopuri poate fi utilizat in orice gospodarie.
Hidrofor de mare adancime: caracteristici si utilitate
Hidroforul reprezinta un echipament special creat pentru a aspira apa din surse subterane. Pentru a putea beneficia de eficienta unui hidrofor, utilizatorul trebuie sa monteze si un put sau fantana, care sa faca legatura dintre echipament si izvorul din care se extrage apa. Hidroforul este, deseori, comparat cu pompa submersibila.
Aceasta din urma are un principiu diferit de functionare. Ea impinge apa cu presiune, catre suprafata, nu o aspira. De asemenea, hidrofoarele obisnuite functioneaza in relatie cu surse de apa aflate la adancimi de maximum 10 metri. In schimb, un hidrofor de mare adancime poate sa aspire apa si de la aproape 30 de metri adancime.
In ceea ce priveste componenta unui hidrofor, acesta este alcatuit din rezervor cu membrana, manometru, motor, rotor, electropompa din fonta cu cablu de alimentare si stecher si un kit care face racordul dintre rezervor si pompa. Fireste, pentru a putea functiona, hidroforul trebuie sa fie conectat la electricitate.
In ceea ce priveste adancimile de la care poate sa actioneze, hidroforul din aceasta categorie poate sa extraga apa aflata si la mai bine de 35 de metri sub nivelul solului. Aceasta performanta este posibila gratie motoarelor cu putere foarte ridicata. Debitul pe care poate sa il garanteze un astfel de echipament este si de peste 40 de litri pe minut.
In plus, hidroforul poate sa dispuna si de rezervor cu volum 20-50 de litri, care garanteaza o functionare continua si automata, astfel incat acccesul la apa sa fie neintrerupt. Aceste caracteristici il transforma intr-o solutie foarte utila in multe situatii. Iata care sunt principalele circumstante in care este de folos un hidrofor de mare adancime:
- pentru activitati casnice (livrarea apei in instalatiile sanitare, spalarea vaselor, dusurile zilnice, spalarea rufelor);
- pentru irigarea spatiilor verzi din curti si gradini;
- pentru activitati comerciale si industriale.
Pentru ca hidroforul sa fie eficient si longeviv, el are nevoie si de o camera speciala in care sa fie montat. Aceasta trebuie sa fie bine izolata, in asa fel incat hidroforul sa fie ferit de umiditate si de temperaturile extreme.
Intra pe TopStrong.ro si alege unul dintre modelele de hidrofor de mare adancime disponibile pe site. Investeste in solutii eficiente si silentioase, care iti vor usura viata de zi cu zi in gospodarie si iti vor oferi acces neintrerupt la apa!