INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Cum se transportă corect un frigider?

Cum se transportă corect un frigider?

Cum să transportăm corect un frigider poate fi una dintre nuanțele cele mai delicate când vine vorba despre electrocasnice. Mulți vor avea păreri diferite, însă este important să te orientezi după sfaturile unui profesionist, deoarece în ciuda dimensiunilor sale destul de mari, este un electrocasnic foarte sensibil.

În plus, dacă alegi ca o echipă de angajați de la magazinele de specialitate să îți transporte si să îți aducă frigiderul, nu va trebui să îți faci nici un fel de griji, deoarece ei sunt intstruiți coreespunzător.

Cum transporți un frigider?

Păi, în primul rând, acesta trebuie să fie echipat corespunzător pentru un transport cu mașina. Astfel, frigiderul va trebui sa fie deconectat și complet descărcat, scoțând din el și produsele, dar și rafturile ce se află în el. Camerele interne se vor șterge după dezghețare.

Echipamentul intern va trebui să fie ambalat separat, iar pentru rafturile din sticlă, se vor folosi plăcuțe de amortizare moi, ce necesită o atenție deosebită.

Ușile tuturor compartimentelor frigiderului vor fi fixate cu ajutorul unei benzi, în cel puțin două locuri. Este recomndat ca frigiderul să fie învelit pe exterior cu ajutorul unui carton sau spume, ce mai apoi va fi fixat tot cu ajutorul unor benzi. Este foarte necesar să îi fie protejate mai ales colțurile exterioare.

Regulile generale pentru transportarea unui frigier

Cea mai recomandată poziție de transportare a unui frigider este cea verticală, dar cum nu toate firmele dispun de mașini cu o capacitate mai înaltă de doi metri, el poate fi transportat si pe orizontală. Desigur și aici va trebui să respectați anumite reguli pentru un drum cât mai eficient și lipsit de evenimente neplăcute.

Dacă distnța este una destul de lungă, iar frigiderul va fi transportat orizontal, el va trebui să fie fixat pe un anumit tip de material ce nu permite mișcarea sa în timpul transportului. Dispozitivul de prindere și de fixare va fi pus doar pe o parte laterală a frigiderului, exclus pe partea frontală sau cea din spate, deoarece se află dispozitivul de răcire și nu îți dorești să rămâi fără cea mai importantă componentă a sa.

În majoritatea cazurilor, este recomandat ca dispozitivul de prindere să fie montat pe partea unde se află balamalele usilor. Astfel, freonul nu va curge din circuitul său, iar după montarea completă a frigiderului, acesta va curge normal pe verticală pentru o bună funcționare a sa. În caz contrat, dacă lichidul va curge în direcția compresorului, acesta va fi împins și mai departe, înfundând tubul capilar.

Pornirea electrocasnicului nu se face chiar imediat dupa montarea sa. Trebuie lăsat 1 – 2 zile pentru a ne asigura că freonul a ajuns înapoi la compresor, acțiune ce necesită ceva timp.

Dacă îți dorești să afli mai multe informații valoroase despre cum să-ți repari, îngrijești sau transporți frigierul, intră pe FrigoIntel.ro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *