Sălile de clasă ale Școlii Gimnaziale ”Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad au fost pline de entuziasm și competiție acerbă în cadrul etapei județene a Concursului Național „Noi și chimia?!”, desfășurată pe 28 mai 2024. Această competiție academică, reglementată de Calendarul Ministerului Educației, Nr. 8037/09.04.2024, a atras cei mai talentați elevi din clasele a VII-a și a VIII-a, competiția fiind structurată pe echipe de câte trei membri.
Performanțe remarcabile și calificări la faza națională
Elevii de la Școala Gimnazială ”Anastasie Panu” din Huși, Hoha Radu, Ianoș Mihai, și Bulgărașu Eusebiu, coordonați de profesorul îndrumător Veronica Brînză, au câștigat Premiul I, calificându-se astfel pentru etapa națională. Performanța lor a fost egalată de colegii lor, Bușmachiu Matei, Melinte Anastasia, și Adumitroaei Tudor Ștefan, de la Colegiul Național ”Cuza Vodă”, sub îndrumarea profesorului Mona Diana Gina Adumitroaei.
De asemenea, elevii claselor a VIII-a de la Centrul Județean de Excelență Vaslui, Artene Maria, Popa Iustin Gabriel, și Toma Horațiu Andreas, au impresionat juriul și au obținut, de asemenea, Premiul I, demonstrând excelența în pregătirea oferită de profesorii Oana-Gabriela Perju și Mariana Munteanu-Dulgheru.
Recunoaștere la nivelul al II-lea și al III-lea
Premiile II și III au fost distribuite între mai multe echipe, recunoscându-se astfel diversitatea talentelor și aprofundarea cunoștințelor chimice. Elevii Țigănașu Ștefan, Simileanu Tudor Nicolas, și Țîrdea Alexandru de la Colegiul Național ”Cuza Vodă” au fost recompensați cu Premiul II, marcând un succes remarcabil pentru instituția lor.
Mențiuni și participări valorose
Concursul a acordat și mai multe mențiuni, recunoscând eforturile și dedicarea elevilor precum Daniș Alexandra, Mihăilă Sofia, și Popa Teodora de la Școala Gimnazială ”George Tutoveanu” din Bârlad, sub îndrumarea profesorului Oana-Roxana Munteanu.
În total, peste douăzeci de echipe au participat la acest eveniment educațional de înaltă ținută, demonstrând că pasiunea pentru chimie și dorința de excelență academică sunt trăsături bine reprezentate în rândul tinerilor din regiunea Vaslui.
Această etapă a competiției nu numai că a oferit o platformă pentru exprimarea talentelor științifice ale elevilor, dar a și pus bazele pentru viitoarele lor aspirații academice și profesionale, arătând încă o dată că educația de calitate este cheia succesului pe termen lung.