Florin Cîţu, premierul demis recent prin moţiune de cenzură, pare să fi căzut în dizgraţia românilor, împreună cu PNL. Cel puţin, asta indică cel mai recent sondaj prezentat opiniei publice. Ce cred, cu adevărat, cetăţenii acestei ţări despre situaţia politică actuală şi cui ar da votul?
Românii sunt nemulţumiţi de modul în care este condusă România în acest moment!
Românii cred, într-o proporţie covârşitoare, că România se îndreaptă într-o direcţie greşită
O arată clar cel mai recent sondaj IRES. 88% dintre cei chestionaţi consideră că direcţia în care merge România este una greşită, în timp ce numai 11% spun că ţara merge într-o direcţie bună.
60% dintre români cred că demiterea Cabinetului Florin Cîţu prin moţiune de cenzură a fost un lucru bun. Doar 30% sunt de părere că e un lucru rău. Din procentul de 60% care consideră demiterea lui Florin Cîţu un lucru bun, 32% reprezintă electorat PNL, partid care îl susţine în continuare pe Florin Cîţu pentru Palatul Victoria, notează Adevărul.
“Am 30 de ani de când fac sondaje şi nu am văzut niciodată o asemenea cifră”
“Am 30 de ani de când fac sondaje şi nu am văzut niciodată o asemenea cifră. În ultimii ani, în cea mai mare criză, aveam cam 25% din oameni care spuneau că direcţia e bună. Restul spuneau că direcţia e proastă.
Acum vedem că doar 11% spun că direcţia este bună. E cu adevărat o criză politică. N-am mai văzut aşa ceva”, spune sociologul Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD şi unul dintre acţionarii IRES.
Ce partid ar trebui să dea următorul prim-ministru?
Sondajul IRES a încercat să afle şi care este părerea românilor despre partidul politic care ar trebui să dea acum premierul României.
Pe primul loc se află PSD, cu 31%, urmat de PNL, cu 19%. AUR a fost ales de 9% din respondenţi, devansând astfel cu puţin USR (8%). 6% dintre participanţii la sondaj susţin varianta premierului tehnocrat.
“Nucleul dur al PSD este în acest moment de 31%. La acest procent se adaugă si votanţii conjuncturali”, a explicat Dîncu.
Sondajul a fost realizat pe un eşantion simplu, aleatoriu, de 994 de repondenţi de peste 18 ani, în perioada 6-7 octombrie, prin metoda CATI, eroarea maximă tolerată fiind +/-3,1%.
sursa: Capital.ro