marți, ianuarie 14, 2025
AcasăAdministrațieProiectul „Ștefan cel Mare, istorie comună-patrimoniu comun, Soroca-Vaslui” a ajuns la final

Proiectul „Ștefan cel Mare, istorie comună-patrimoniu comun, Soroca-Vaslui” a ajuns la final

Data:

Articole naționale

Avertizare meteo: Cod galben de intensificări ale vântului și viscol la munte

Autoritățile meteorologice au emis o avertizare de Cod galben...

HMPV ajunge în România: specialiștii surprinși de rapiditatea răspândirii, primul caz confirmat

Miercuri, România a înregistrat primul caz confirmat de infectare...

Investitia pe care nu o vei regreta niciodata: aparat dentar Invisalign

Investitia intr-un aparat dentar Invisalign este o alegere pe...

Alegerile prezidențiale 2025: calendarul, încă în aer

Alegerile prezidențiale din 2025 se confruntă cu un blocaj...

Proiectul „Ștefan cel Mare, istorie comună-patrimoniu comun, Soroca-Vaslui” a fost implementat de Consiliul Raional Soroca din Republica Moldova, în calitate de aplicant și lider de parteneriat, împreună cu Județul Vaslui și Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, în calitate de parteneri.

Prin acest proiect, Consiliul Județean Vaslui a restaurat și conservat platoul de recreere de la baza Ansamblului Monumental „Statuia ecvestră a domnitorului Ștefan cel Mare”, situat în satul Băcăoani, comuna Muntenii de Jos, cu cele două fântâni arteziene de mari dimensiuni, care se întinde de la limita cu drumul național DN 24 până la baza scărilor, precum și a obeliscului din bronz aflat pe axa monumentului pe partea opusă a drumului național DN 24.

Pentru punerea în valoare a ansamblului monumental și valorificarea sa în scop turistic, pe platou a fost construit un punct de informare turistică.

„Am făcut din acest proiect un lucru frumos. Avem și un festival medieval, pe care noi o să-l continuăm atât în perioada de sustenabilitate, cât și după, fiindcă vrem să facem un festival bine amprentat în județul Vaslui. La Ansamblul Monumental de la Podul Înalt mai avem un proiect în derulare, pe care dorim să-l finalizăm în scurt timp, astfel încât să ne susținem dorința noastră de a reda circuitului turistic o zonă cu o încărcătură istorică însemnată”, a spus Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Comun România-Republica Moldova ENI 2014-2020, componenta HARD, Prioritatea 2.1 – Promovarea și conservarea patrimoniului cultural și istoric, Obiectivul tematic 3: Promovarea culturii locale și protejarea patrimoniului istoric.

Ultimele articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.