INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

24 de morți și peste 50 de răniți grav în județul Vaslui. Ce spun specialiștii?

24 de morți și peste 50 de răniți grav în județul Vaslui. Ce spun specialiștii?

Vara acestui an se încheie cu un bilanț sumbru pe raza județului nostru. În cele 3 luni de vară, accidentele rutiere au adus sfârșitul a 24 de persoane și răni grave pentru alte 50 de persoane. Sunt cifre mari pentru județul nostru, în spatele lor aflându-se adevărate povești dramatice.

Bilanțul accidentelor rutiere în județul Vaslui din această vară

  • Luna Iunie 2022

Luna Iunie a debutat cu un accident soldat cu un deces. Un pieton din cartierul Podeni, municipiul Bârlad a fost victima acestui accident. La volanul autoturismului se afla un tânăr de 23 de ani care a pierdut controlul volanului pe fondul vitezei. Șoferul era și în stare de ebrietate. În urma anchetei s-a constatat faptu că șoferul avea o alcolemie de 1,14.

Pe raza localității Vulpășeni, comuna Băcani, a avut loc un accident soldat cu moartea unui adolescent de 14 ani. Cauza accidentului a fost viteza excesivă pe porțiunea de drum respectivă. Accidentul a fost unul de-a dreptul înfricoșător. Deși porțiunea de drum permitea circularea cu o viteză de 40 km/h, pietonul care a fost accidentat mortal a fost proiectat prin aer la o distanță de aproximativ 15 m față de locul impactului.

Tot în luna Iunie, pe raza localității Zorleni, a avut loc un accident soldat cu 4 persoane decedate, 3 persoane rănite foarte grav și alte 2 persoane care prezentau răni ușoare. Cauza accidentului a fost nepăstrarea distanței de mers față de autotrenul din față ce tocmai accidentase o căruță. Mașina aflată în spatele TIR-ului nu a mai avut nici o șansă și a intrat în plin sub remorca capului tractor.

Din nefericire, luna Iunie a înregistrat și decesul șoferiței din Crețești. Povestea acesteia a fost publicată deja în presa locală. Accidentul a avut loc în Crețești, șoferița circulând cu viteza de 140 km/h. Aceasta a intrat într-un TIR care circula regulamentar.

  • Luna Iulie 2022

În luna Iulie a acestei veri, un alt accident soldat cu o persoană decedată s-a întâmplat pe raza localității Dragomirești. Conducătorul unui atelaj hipo ce circula regulamentar a fost accidentat mortal de către un autoturism. Cauza accidentului a fost neatenția la volan.

Luna Iulie a fost martora și altor evenimente neplăcute, după cum urmează: pe raza localității Văleni, doi pietoni au decedat în urma unui accident rutier în care conducătorul autovehiculului a adormit la volan și a intrat pe acostament cu mașina. Accidentul s-a petrecut la orele amiezei.

  • Luna August 2022

Luna August a acestui an a înregistrat numeroase accidente rutiere. Cel mai recent accident este cel petrecut pe raza localității Oprișița. Accidentul de la Oprișița s-a soldat cu un deces și 2 răniți grav. Încă 2 persoane aflate în mașină au suferit răni ușoare. Șoferul, un tânăr în vârstă de 27 de ani, după consumul de băuturi alcoolice la birtul din localitatea unde s-a petrecut nefericitul eveniment, s-a urcat la volan și a produs accidentul pe fondul vitezei excesive.

Accidentul de la Ciușmeaua Moldovencei a fost înregistrat tot în luna August a acestui an. Șoferița a pierdut controlul volanului din cauza vitezei excesive. Mașina acesteia a luat forma copacului în urma impactului violent.

Alte accidente rutiere înregistrate în cele 90 de zile de vară:

  • Accidentele rutiere din Ungaria și Cehia (4 decese) – protagoniștii au fost cetățeni din județul Vaslui.
  • În luna Iulie un tânăr a intrat pe contrasens și a lovit un TIR. În dreapta acestuia se afla iubita sa în vârstă de 17 ani. Șoferul a decedat, iar pasagera este și în aceste momente sub atenția medicilor.
  • Valea Grecului – un cetățean a adormit pe carosabil și a fost lovit de o mașină care circula regulamentar.
  • Gârdești, Vaslui – un adolescent de 13 ani a fost lovit de o mașină intrată pe contrasens.
  • Valea Grecului – un alt tânăr de 32 de ani a fost lovit de o mașină în timp ce era pe bicicletă. Șoferița a fugit de la locul accidentului.

Ce spun specialiștii despre accidentele rutiere din județul nostru?

L-am contactat pe domnul Lucian Chirica, specialist în personal injury și reprezentant al unei firme de avocatură pentru a ne spune părerea despre acest val de accidente înregistrate în județul Vaslui:

Lucian Chirica

”Din nefericire, în ultimul timp asistăm la un număr foarte mare de accidente rutiere ce au ca și cauză principală viteza excesivă de deplasare și consumul de alcool. Peste 75% din accidentele grave produse anul acesta în județul Vaslui au fost produse de tineri de până în 30 de ani, iar acest lucru este de-a dreptul îngrijorător. Restul de 25% sunt pe fondul neatenției la volan (folosirea telefonului în timpul deplasării, oboseala la volan, alți factori).”

Întrebat despre cum poate interveni în ajutorul victimelor din accidente rutiere sau al rudelor acestora ce au de suferit de pe urma evenimentelor tragice, Lucian Chirica ne-a răspuns: ”În primul rând, noi oferim asistență juridică gratuită tuturor celor care ne solicită sprijinul. Sunt familii ce și-au pierdut o rudă într-un astfel de accident rutier și au nevoie de asistență juridică pentru a le reprezenta interesele atât în fața organelor de anchetă, cât și pentru obținerea de daune morale pentru suferința produsă.”

Lucian Chirica este cunoscut pentru serviciile oferite pe site-ul Despagubiri.eu. Acesta face și o invitație persoanelor care au nevoie de servicii de asistență juridică:

”De asemenea, cei care au suferit răni grave în urma unui accident rutier, pot apela la noi pentru a le reprezenta interesul și pentru a le obține despăgubiri de la firma de asigurări.”

Imagini de la accidentele rutiere din județ

One thought on “24 de morți și peste 50 de răniți grav în județul Vaslui. Ce spun specialiștii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *