INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

A debutat cea de-a XXI-a ediție a Târgului Meșterilor Populari

A debutat cea de-a XXI-a ediție a Târgului Meșterilor Populari

Parcul Copou din Vaslui găzduiește o nouă ediție a Târgului Meșterilor Populari. Zeci de meșteri din toată țara oferă spre vânzare produse de artizanat, olărit, sticlărie, sculptură în lemn, covoare, ştergare, jucării din lemn, produse din piele, tablouri, icoane pictate pe lemn şi alte obiecte tradiţionale.

Familia Alpar și Kinga Gyorfi din Harghita vine de 12 ani la Vaslui cu vestita ceramică de Corund.

„Suntem cei mai tineri producători de produse tradiționale din ceramică de Corund. Am apărut de 12 ani, de când venim și la Târgul de la Vaslui, de care ne-am atașat foarte mult. Ne place foarte mult, cu o organizare extraordinară, oameni minunați, care apreciază ceea ce facem, un oraș frumos și liniștit, cu un parc Copou superb”, a spus Kinga Gyorfi.

Și sculptorul hușean Mircea Tofan este o prezență constantă la Târgul Meșterilor Populari de la Vaslui:

„Este o plăcere deosebită să vii la acest târg. Suntem prezenți de aproape 20 de ani. Pe an ce trece, organizarea este tot mai bună. Am fost la atâtea târgul în Moldova, dar târg ca la Vaslui nu există. Meșterii populari s-au convins, iar acum toată lumea vrea să vină la Vaslui”.

Surpriza celor care vor participa în aceste zile la târgul meșterilor populari de la Vaslui, pe lângă spectacolele de muzică și dans popular, este reprezentată de un stand foto, unde cei interesați pot face fotografii într-un decor rustic autentic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *