INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Aeroportul Iași a încheiat anul 2023 cu cel mai mare trafic din istoria sa

Aeroportul Iași

Numărul pasagerilor care au călătorit anul trecut pe Aeroportul Iași a fost de 2,338,377, traficul fiind în creștere cu 52 % față de anul 2022 și cu 78 % față de anul antepandemic. De asemenea, pe Aeroportul Iași au fost înregistrate, anul trecut, 15,435 de decolări și aterizări, numărul mișcărilor fiind mai mare cu 22 de procente față de cel înregistrat în 2022 și de 24 de procente față de cel din 2019.

Numărul celor care au beneficiat de serviciile Aeroportului Iași, în primele opt luni ale anului trecut, a fost de 1,5 milioane de pasageri, depășind numărul celor care au tranzitat aeroportul în tot anul 2022. La începutul lunii noiembrie 2023, Aeroportul Iași a marcat o premieră absolută, reușind să treacă de pragul de 2 milioane de pasageri într-un an calendaristic.

„În primăvara acestui an, vom operaționaliza noul terminal T4, iar dacă cu actuala infrastructură aeroportuară am ajuns la această performanță, T4, care este de aproximativ 13 ori mai mare decât actualul terminal T3, va crea oportunități uriașe pentru întregul județ, iar dezvoltarea aeroportului va fi fără precedent.

Mă bucur mult că am investit în acest obiectiv, iar acum se dovedește că a fost o decizie bună pentru comunitatea noastră”, a declarat președintele CJ, Costel Alexe.

“Au fost depășite toate prognozele inițiale ce indicau că vom ajunge la peste 2 milioane de pasageri abia peste 15 ani, dar s-a dovedit că perspectivele de trafic sunt foarte mari, iar în anii următori ne așteptăm la o dublare a numărului de pasageri pe Aeroportul Iași. Mulțumim tuturor celor care au ales Aeroportul Iași în anul 2023, îi așteptăm peste câteva luni să treacă pragul noului terminal, care promite experiențe de călătorie mult îmbunătățite și o gamă variată de servicii”, a spus Directorul General al Aeroportului Iași, Romeo Vatră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *