INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Au fost finalizate lucrările de restaurare la biserica din lemn „Sfinții Voievozi” de la Mănăstirea Mălinești

biserica din lemn Sfinții Voievozi de la Mănăstirea Mălinești

Astăzi a fost făcută recepția lucrărilor de consolidare, restaurare și conservare efectuate la biserica din lemn „Sfinții Voievozi“ de la Mănăstirea Mălinești, comuna Gârceni.

Lucrările pentru acest obiectiv de investiții au fost finanțate de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții, Consiliul Județean Vaslui asigurând partea de cofinanțare.

„Felicit pe toți cei implicați în acest proiect, care au dus la bun sfârșit investiția. Odată restaurată, biserica din lemn va deveni una reprezentativă pentru județul Vaslui și va atrage mai mulți credincioși să viziteze un monument de patrimoniu cu o istorie zbuciumată. Urmează alte lucrări de restaurare la acest lăcaș de cult, cea mai reprezentativă fiind catapeteasma, de o valoare istorică însemnată”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Biserica din lemn „Sfinții Voievozi” este monument istoric și datează de la 1826. Cu timpul, biserica a ajuns în stare de ruină. Între anii 1925 şi 1928 a fost renovată cu ajutorul financiar al familiei mareşal Prezan.

Biserica este o construcţie de lemn, pe fundaţie de piatră tencuită cu ciment, în formă de cruce. Spaţiul este compartimentat în altar, naos, pronaos și un mic pridvor închis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *