INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Au fost finalizate lucrările la noul Centru Cultural „Dimitrie Cantemir” din Vaslui

Centru Cultural „Dimitrie Cantemir” din Vaslui

În prezența jurnaliștilor, Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, a ținut ca în ziua nașterea marelui cărturar Dimitrie Cantemir sp fie făcută o prezentare a noului Centru Cultural care va purta numele celui care a fost domn al Moldovei și s-a născut pe meleaguri vasluiene.

Centrul va funcţiona în fosta Casă a Armatei, reabilitată în cadrul unui proiect în valoare de 22 de milioane de lei, derulat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, la care Consiliul Judeţean Vaslui a avut o contribuţie proprie de circa 3 milioane de lei.

„Cultura reprezintă o parte esenţială a vieţii noastre, un domeniu cu rol cheie în dezvoltarea societăţii. Ne-am dorit înfiinţarea unui centru cultural în judeţul Vaslui, pentru că acesta va oferi atât artiştilor din mai multe sfere oportunitatea să-şi facă activitatea cunoscută, cât şi publicului larg ocazia să se conecteze cu tot ceea ce ţine de domeniul artistic. De la copiii care vor veni la spectacole sau la expoziţii până la adolescenţii pe care îi aşteptăm să descopere aici noi universuri şi la adulţii care vor avea posibilitatea să se redescopere, se se conecteze prin artă, îi aşteptăm pe toţi în acest nou lăcaş de cultură. Am ales ca instituţia să poarte numele marelui cărturar Dimitrie Cantemir, personalitate marcantă a istoriei şi culturii noastre, spirit inovator şi erudite de seamă. Nu e întâmplător că reuşim să pornim motoarele acestui centru chiar în acest an, declarat de UNESCO „Anul Cantemir”, a declarat Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vaslui.

Clădirea a fost recompartimentată, fiind amenajate spaţii expoziţionale, săli de repetiţii, birouri şi o sală de spectacole cu scenă rotativă, având o capacitate de 409 locuri.

De asemenea, se vor construi o parcare şi o staţie de alimentare pentru vehicule electrice, urmând ca recepţia finală să aibă loc până la sfârşitul acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *