INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

AUR vrea să construiască un „pol conservator”. Partidul lui George Simion a început discuții cu partidele fantomă

AUR a inițiat discuții despre formarea unui „pol conservator”, invitând mai multe partide să se alăture demersului. Președintele PMP, Cristian Diaconescu, a declarat la Interviurile Digi24.ro că a avut discuții cu George Simion în acest sens, însă a precizat că „sunt foarte multe elemente de depășit în discuția cu AUR”, dând exemplul apartenenței la valorile Uniunii Europene.

Contactat de Digi24.ro, președintele AUR, George Simion, a precizat că AUR a inițiat discuții cu Partidul Alternativa Dreaptă (partid format după fuziunea dintre M10 și Forța Moldova), PNȚCD, Alianța Creștin Democrată și Coaliția pentru Națiune (partid condus de Dan Chitic) pentru formarea unui pol conservator. În acest sens au existat discuții și cu PMP. De asemenea, ar putea exista un dialog între AUR și Ludovic Orban după ce fostul președinte al PNL își va anunța noul partid.

„Absența unei oferte consistente de dreapta este cauza principală a crizei sistemice a țării. Guvernele socialiste și „liberale” din ultimele trei decenii poartă întreaga răspundere pentru actuala stare morală, economică și socială a României. Refacerea unei coaliții de tip USL 2.0 este doar o soluție improvizată și nocivă de guvernare, care va perpetua interesele aceleiași găști de pradă care se rotește la putere de peste 30 de ani. Această situație de fapt trebuie urgent depășită. Rezolvarea poate veni numai prin constituirea unei veritabile alternative de dreapta”, spune George Simion.

Liderul AUR vrea ca acest „pol” să identifice căi de acțiune comune având ca fundament valori și principii conservatoare, printre care credința și morala creștină, familia, tradiția și cultura, proprietatea privată, dreptatea, meritocrația, statul de drept.

„România are nevoie azi, mai mult ca oricând, de oameni politici vrednici și truditori. Suntem încredințați că Polul Conservator pe care îl inițiază AUR va oferi românilor alternativa reală de normalitate și șansa unei viitoare Românii puternice”, mai spune Simion.

Cristian Diaconescu a declarat la Interviurile Digi24.ro că a avut discuții cu toți liderii de partide și că a discutat inclusiv cu AUR despre apartenența la acest „pol conservator”.

„Am discutat cu aproape toți șefii de partide din România, cu PSD, cu AUR, cu PNL, cu USR, doar cu domnul Orban nu am discutat. AUR și-ar dori un pol conservator, dar sunt foarte multe elemente de depășit în discuția cu AUR, în primul rând apartenența la UE. O discuție nu reprezintă o ofertă. Am discutat și cu Marcel Ciolacu și a fost o discuție interesantă. Nu e nimic să facem știre. Eu sunt obișnuit să dialoghez. Statele civilizate, în politică, au dialogul foarte sus pe agendă”, a spus președintele PMP.

sursa: Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *