INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Banda de delimitare alb rosu – 4 situatii in care o poti intalni

banda delimitare alb rosu

Banda de delimitare de culoare alb-rosie este folosita pentru a marca si/sau delimita zonele pe care anumite persoane – implicit publicul larg – nu ar trebui sa le acceseze. Banda delimitare alb rosu este folosita cu precadere in domeniul constructiilor pentru a delimita santierele, zonele cu risc ridicat de accident, dar si anumite utilaje cu parti mobile.

Totusi, santierul nu este singurul loc in care ai putea vedea o astfel de banda. In functie de situatie, o poti vedea chiar fix dupa ce iesi din scara blocului. Iata patru dintre aceste situatii!

Indicatii rutiere temporare

Accidentele sau daunele de la nivelul carosabilului sunt marcate in prima instanta cu banda delimitare alb rosu. Aceasta are rolul de a avertiza participantii la trafic, implicit de a-i indruma catre o alta banda/sens de mers sau chiar directie, in functie de situatie.

Banda de acest tip este folosita chiar si in situatii destul de evidente. De exemplu, daca un pom cade pe carosabil in urma unei furtuni, banda delimitare alb rosu va fi folosita, chiar daca pomul respecitv este foarte vizibil. De ce?

Pentru ca banda are rolul de a aloca si spatiu de miscare echipajelor sau fortelor de ordine care se vor ocupa de situatia aparuta pe carosabil.

Competitii, evenimente sportive, strazi pietonale

In unele situatii, anumite strazi sau locatii pot fi marcate cu o banda delimitare alb rosu chiar daca nu este niciun risc sau accident prezent. Acest lucru poate reprezenta mai multe lucruri – desfasurarea unei competitii sau unui eveniment sportiv sau chiar transformarea strazii respective intr-o pietonala (de sarbatori sau in weekend, in functie de oras).

Evident, este de la sine inteles faptul ca banda delimitare alb rosu trebuie respectata. De cele mai multe ori, prezenta acesteia este 100% legala si deteriorarea/nerespectarea poate avea ca rezultat amenzi.

Operatiuni si interventii de urgenta

Banda de delimitare alb rosu face parte si din arsenalul politiei si echipajelor de interventie specializate, precum pompierii. In mana acestora, banda poate acoperi o zona mult mai mare, in functie de necesitatile impuse de operatiunea de interventie.

In timpul operatiunilor de urgenta, cetatenii nu au voie sa depaseasca banda delimitare alb rosu. Scopul acesteia nu este numai de a delimita perimetrul necesar operatiunii, dar si de a responsabilizapublicul larg.

Linii de siguranta in zonele industriale/comerciale

Nu in ultimul rand, banda delimitare alb rosu poate fi folosita pentru a marca liniile de siguranta din zonele industriale si comerciale. De exemplu, prezenta unui spatiu cu margini din banda delimitare alb rosu iti da de inteles faptul ca nu ar trebui sa stai prea mult in zona respectiva, implicit ca nu ar trebui sa depozitezi obiecte in spatiul respectiv – fiind rezervat pentru un anumit utilaj, produs sau material.

Banda delimitare alb rosu poate fi utilizata si pentru a marca zonele cu acces restrictionat – de exemplu, prin inconjurarea sau acoperirea tocului unei usi.

Acest tip de banda delimitare este util in foarte multe tipuri de afaceri – nici nu stii cand ai de marcat un incident, nu? Daca vrei sa fii pregatit indiferent de situatie, acceseaza magazinul online VESTA si cumpara banda delimitare alb rosu de calitate superioara si la pret competitiv!