INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Bârladul a fost gazda celei de a 18-a ediții a Concursului național de dans și costume eco ”Fantezii de vară”

Fantezii de vară

Sâmbătă, 17 iunie, Bârladul a fost gazda celei de a 18-a ediții a Concursului național de dans și costume eco ”Fantezii de vară”, ediție cuprinsă în acest an în programul Zilelor Culturale ale Bârladului.

Peste 1.200 de copii sosiți de pe cuprinsul României și din Republica Moldova i-au încântat pe bârlădeni printr-o paradă desfășurată în zona centrală a Bârladului, urmată de deschiderea oficială a evenimentului, în prezența primarului Dumitru Boroș, a oficialităților județene, precum și a unor primari din țară și din Republica Moldova.

”Vă spun tuturor, bine ați venit la Bârlad! Îi urăm Concursului Național «Fantezii de vară» mulți ani înainte și suntem bucuroși că în acest an am avut ocazia de a-l include în cadrul Zilelor Culturale ale Bârladului, ajunse la cea de a 37-a ediție. Vă mulțumim pentru modul în care creșteți calitatea actului de cultură. Dansul a fost dintotdeauna parte a limbajului non-verbal de comunicare între nații. Dansul a rupt bariere, a rupt granițe, a unit și reunit oameni. Vă felicit și vă urez mult succes!”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

”Constat că merită să fii prezent și ca spectator, pentru că îți trebuie o imaginație bogată ca să crezi că atât de multe formații de pe întreg pământul românesc, inclusiv R. Moldova, vor putea fi reunite într-un singur loc aici, la Bârlad. Lucrul acesta nu s-a făcut fără un efort deosebit, fără muncă multă și talent. Felicitându-i pe organizatori și mulțumindu-le autorităților publice locale pentru implicare, vă doresc tuturor succes!, a spus Dumitru Buzatu, președintele CJ.

Competiția a început nu înainte ca o parte dintre formațiile participante să ofere publicului adunat pe platoul din Parcul Teatrului ”Victor Ion Popa” o superbă reprezentație de dans. A fost doar o mostră a ceea ce a urmat în incinta teatrului, acolo unde concurenții și-au dat măsura talentului și a ambiției.

A fost un spectacol grandios, de înaltă ținută, în care calitatea actului artistic, entuziasmul și bucuria cu care s-a dansat au fost puse în evidență de o organizare fără cusur, sub bagheta Monicăi Moraru, instructor de dans.

Pe scenă au evoluat nu mai puțin de 59 de formații și ansambluri, Marele Trofeu fiind atribuit Ansamblului ”Cimpoieș” din Republica Moldova (Cahul).

Pe tot parcursul șederii la Bârlad, oaspeții au avut acces gratuit la Grădina Zoologică, la Centrul ”Mihai Eminescu” și la Muzeul ”Vasile Pârvan”. De asemenea, au beneficiat de o proiecție a filmului ”Spiderman”, special pregătită pentru ei, la Cinema ”Victoria”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *