INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, câștigătorea alpiniadei de vară

Brigada 2 Vânători de Munte Sarmizegetusa, câștigătorea alpiniadei de vară

Militarii Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” au dovedit, încă o dată, că sunt pregătiți la cele mai înalte standarde de performanță, fiind desemnați câștigătorii alpiniadei de vară, care a avut loc, în perioada 11-15 iulie, în apropierea Brașovului.

La startul competiției s-au aliniat 8 loturi sportive din Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” și Brigada 61 Vânători de Munte ”General Virgil Bădulescu”.

Concursul a presupus probe de cățărare rapidă, cățărare artificială la coardă dublă cu doi secunzi, ștafetă alpină 4 x 4km și combinata alpină.

Clasamentul general care a desemnat și câștigătorii alpiniadei:

  • Locul I: Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, din Brașov;
  • Locul II: Batalionul 22 Vânători de Munte „Cireșoaia”, din Sfântu Gheorghe;
  • Locul III: Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada”, din Curtea de Argeș.

Festivitatea de închidere a alpiniadei de vară și de premiere a militarilor participanți s-a desfășurat în cazarma Batalionului 228 Apărare Antiaeriană „Piatra Craiului” din Brașov, în prezența comandantului Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, șefului de stat major al Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”, comandanților batalioanelor de vânători de munte din care au făcut parte loturile participante și a reprezentanților Serviciul Public Local Salvamont Zărnești.

Alpiniada vânătorilor de munte reprezentă cea mai importantă activitate cu caracter militar-sportiv din anul de instrucție pentru unitățile de vânători de munte și comandamentele brigăzilor de vânători de munte.

Această competiție a vânătorilor de munte promovează tradițiile și spiritul trupelor de munte prin probele specifice celor două anotimpuri, vară și iarnă, respectiv alpinismul și schiul. Prin dificultatea și specificul probelor, competiția aduce împreună cei mai bune pregătiți militari, reprezentând o oportunitate pentru ca aceștia să își testeze abilitățile dobândite pe parcursul anului de instrucție.

Sursa text/foto: Gabriel Constantin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *