INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

„Ce trebuie să facă lumea pentru a-l opri pe Vladimir Putin?” Un apropiat a lui Putin a dat răspunsul pe loc

Ce trebuie să facă lumea pentru a-l opri pe Vladimir Putin?

Cunoscut ca un apropiat al lui Vladimir Putin, Rinat Akhmetov s-a dezis de președintele Rusiei și a anunțat că a rupt orice legătură cu această țară.

Ce spune Rinat Akhmetov despre Vladimir Putin

Patronul lui Șahtior Donețk a anunțat că va investi tot ce are pentru că Ucraina să-și revină după ce a fost invadată de ruși.

Într-un interviu acordat Forbes Ucraina, Rinat Akhmetov a răspuns mai multor întrebări care l-au avut ca subiect central pe președintele Rusiei.

„Ce trebuie să facă lumea pentru a-l opri pe Putin?”, a fost întrebarea adresată miliardarului rus. „Putem observa acțiunile comune ale țărilor din Vest la o scară fără precedent. Le sunt profund recunoscător partenerilor noștri internaționali pentru asta. Ce altceva mai pot face și ar trebui să facă? Cred că tot ce le cer Ucraina, poporul ucrainean și președintele Ucrainei.”, a răspuns Akhmetov.

Miliardarul rus a fost ulterior întrebat dacă războiul va depăși granițele Ucrainei și dacă Putin are ca ținte țări din Europa sau chiar SUA.

„Putin țintește toate țările care au democrație, libertate și independanță. Așa că toate țările libere din această lume sunt potențiale ținte. Dacă Ucraina împreună cu susținătorii ei nu reușesc să-l oprească pe Putin, nimeni nu știe ce va urma.”, a mai spus Akhmetov.

Averea lui Rinat Akhmetov ar fi ajuns de la 14 miliarde $ la mai puțin de 6 miliarde $, în două săptămâni

Akhmetov, care a donat deja peste 9 milioane de euro de la începerea războiului, a anunțat că va investi tot ce are pentru că Ucraina să-și revină după ce a fost invadată de ruși.

Patronul lui Șahtior Donețk a stat de vorbă cu jurnaliștii de la Forbes și le-a spus acestora cu ce se confruntă, după ce Ucraina a fost invadată de ruși. Forbes scrie că averea lui Akhmetov ar fi scăzut de la 14 la 6 miliarde de dolari, în doar două săptămâni, după începerea războiului.

„Toate firmele noastre se concentrează în aceste momente pe sprijinirea oamenilor. Fundația pe care am înființat-o încearcă să ofere apa, mâncare și medicamente în zonele dificile. Am ajutat și armata cu tot ce ni s-a cerut.

Sunt în Ucraina și nu voi pleca. Împărtășesc aceleași sentimente cu toți ucrainenii: abia aștept să obținem victoria în acest război. Apoi vom începe să reconstruim o țară mai fericită și mai prosperă. Voi pune la dispoziție tot ce am pentru a ne îndeplini acest țel”, a declarat Rinat Akhmetov, pentru Forbes Ucraina.

sursa: Digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *