INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Centrul de Recuperare Neuromotorie Vaslui va fi modernizat!

Centrul de Recuperare Neuromotorie Vaslui va fi modernizat

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a organizat conferinţa de lansare a proiectului „Creşterea calităţii serviciilor Centrului de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu Vaslui”, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Prin acest proiect vor fi renovate și modernizate spațiile funcționale ale centrului, prin recompartimentarea, creşterea eficienţei energetice şi accesibilizarea infrastructurii în vederea asigurării unui acces facil persoanelor cu dizabilităţi.

De asemenea, specialiștii centrului vor primi echipamente specifice, care să le susțină activitatea și să diversifice intervențiile de specialitate asupra potențialilor beneficiari.

Proiectul are o valoare de 1,2 milioane de lei, dintre care aproximativ 14.000 de lei reprezintă cheltuieli neeligibile finanţate de Consiliul Judeţean Vaslui.

„Este un proiect mai mic decât cele pe care ne-am învăţat să le implementăm la DGASPC, dar un proiect de care este nevoie. Fiecare leu care se multiplică din bugetul propriu este pentru a rezolva din probleme şi pentru a creşte gradul de dezvoltare a acestor spaţii pe care le avem. Este nevoie de finanţări cât mai multe pentru a ne dezvolta reţeaua. Vreau să urez succes echipei de specialişti şi am încredere în ea. Ştiu că sunt oameni care îşi doresc să implementeze cu succes proiectele noastre şi sper eu să ne întâlnim la final cu un proiect implementat aşa cum trebuie”, a spus Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu Vaslui a fost înfiinţat în anul 2007 şi deservea în medie câte 20 de beneficiari pe săptămână. La această dată instituția oferă servicii unui număr de aproximativ 20 de persoane în fiecare zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *