INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Comemorăm 15 ani de la explozia din mina Petrila

Comemorăm 15 ani de la explozia din mina Petrila

Au trecut 15 ani de la exploziile din mina Petrila, una dintre cele mai tragice zile din istoria mineritului nostru. În acea zi fatidică, 15 noiembrie 2008, două explozii succesive în subteran au răpit viețile a 13 dintre colegii noștri mineri și salvatori și au rănit alți 15.

Astăzi, ne amintim de sacrificiul lor suprem, de curajul și devotamentul cu care și-au desfășurat munca.

Mina Petrila, cu o istorie de peste 150 de ani, a fost martoră a dezvoltării, dar și a unor profunde tragedii. Această zi de comemorare ne reamintește de prețul plătit pentru energia națională și de importanța investițiilor în siguranța minelor noastre. Este un omagiu adus celor care au lucrat în adâncuri, pentru a asigura lumina și căldura în casele noastre.

Reflectăm astăzi la lecțiile învățate și la drumul parcurs. Fiecare pas înainte în consolidarea și siguranța exploatărilor miniere este un tribut adus memoriei lor. Suntem angajați, alături de partenerii de dialog social, într-un efort continuu de a îmbunătăți condițiile de lucru, de a investi în tehnologii noi și de a preveni astfel de tragedii în viitor.

În memoria minerilor și salvatorilor căzuți, angajamentul meu rămâne ferm: să lucrăm pentru un viitor mai sigur și mai sustenabil în minerit. Acesta este tributul meu pentru eroii noștri, cei care au fost coloana vertebrală a industriei energetice naționale.

Astăzi, în timp ce comemorăm trecutul, ne întoarcem privirile spre viitor cu hotărâre și speranță. Să ne unim forțele pentru a asigura că sacrificiul lor nu a fost în zadar și că spiritul lor rămâne veșnic în inimile noastre și în fiecare abataj care pulsează cu viață și speranță.

Pentru ei, pentru noi, pentru viitor. Mina Petrila va rămâne întotdeauna în istoria și sufletele românilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *