INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Comuna Muntenii de Jos este în sărbătoare

Comuna Muntenii de Jos este în sărbătoare

Autoritățile din comuna Muntenii de Jos organizează astăzi o nouă ediție a Zilei Comunei. Sărbătoarea a început cu o întâlnire a fiilor satului la Centrul Cultural „Podul Înalt”, unde s-au depănat amintiri despre istoria acestei comunei, care a marcat, cu acest prilej, împlinirea a 400 de ani de la atestarea documentară.

„Comuna Muntenii de Jos este strâns legată de personalitatea lui Ștefan cel Mare. Nu departe de localitatea reședință de comună, la Băcăoani, se află ansamblul monumental Podul Înalt, unde marele voievod Ștefan a obținut cea mai răsunătoare victorie a creştinilor asupra turcilor. De altfel, întreg ansamblul se află într-un proces de modernizare și dezvoltare, printr-un proiect european, urmând ca întreaga zonă să devină un punct turistic important pentru județul Vaslui”, a precizat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, care a onorat invitația primarului comunei Muntenii de Jos, Iulian Lazăr, participând la manifestare.

După amiază, sărbătoarea de la Muntenii de Jos continuă cu un spectacol artistic, găzduit de terenul de fotbal din localitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *