INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Continuă lucrările la sediile judecătoriilor Horezu și Costești

Continuă lucrările la sediile judecătoriilor Horezu și Costești

Lucrările la sediile noilor judecătorii Horezu (Vâlcea) și Costești (Argeș), finanțate de Banca Mondială prin Proiectul „Îmbunătățirea Serviciilor Judiciare” (PISJ), avansează conform graficelor, lucrările debutând la finele anului 2021, respectiv începutul anului în curs, cu o durată estimată a construcției de 16 luni.

Ambele sedii ale judecătoriilor sunt construite de la zero, pe terenuri aflate în proprietatea Ministerului Justiției, iar, la finalizarea acestora, actul de justiție se va desfășura în condiții moderne, adecvate nevoilor justițiabililor și magistraților.

În prezent, ambele judecătorii funcționează în imobile care nu mai pot fi reabilitate din cauza uzurii accentuate, îngreunând atât activitatea magistraților, cât și participarea părților la actul de justiție.

Aferentă componentei 14 Buna Guvernanță din cadrul Planului Naţional de Redresare şi Reziliență (PNRR), ??????????? ??????????????? ????????? ?????? ? ??????? ??????? ?? ??????̦?? ?̦? ????????? ??????????? constituie una dintre prioritățile strategice pe termen mediu ale Ministerului Justiției.

În cadrul Proiectului „Îmbunătățirea Serviciilor Judiciare” (PISJ), în valoare de 60 milioane Euro, vor fi reabilitate sau construite și sediile judecătoriilor din județele Dolj (Calafat), Satu Mare (Carei) și Neamț (Târgu Neamț).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *