INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Copoul vasluian transformat în Capitala Copilăriei

Copoul vasluian transformat în Capitala Copilăriei

Mii de copii au fost prezenţi în parcul Copou, pentru a participat la cea de-a șaptea ediție a Târgului de jucării, eveniment organizat de Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Vaslui, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Vaslui, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și Primăria municipiului Vaslui.

Numeroasele jucării pe care copiii le-au adus, au făcut obiectul unei “târguieli”, schimb sau vânzare, în vederea inițierii acestora în spiritul antreprenorial, însă multe dintre ele au fost donate pentru copiii nevoiași.

Aşa se face că tarabele au fost pline de pluşuri, jocuri, cărţii şi alte jucării, care au atras privirile copiilor, dar şi părinţilor, ce au profitat de moment pentru a face un superb cadou celor dragi de Ziua Internaţională a copilului.

Atmosfera evenimentului a fost întreținută de actorii Vlad Gălățianu, Mihaela Chiriac, cunoscută drept ”Vrăji cea rea”, care i-au introdus pe cei mici în lumea poveștilor, împreună cu desenele pe asfalt.

Zâna Cântecel (Manuela Pelenouă) a interpretat melodii pentru copii, antrenându-i pe micuţi în ritmurile dansului.

Un alt punct de atracție a fost zona dedicată structurilor Ministerului de Interne. Poliţiştii din cadrul structurilor de prevenire, rutieră, criminalistică şi pentru acţiuni speciale, jandarmii, polițiștii de frontieră și pompierii militari au prezentat participanţilor, în special copii, mijloacele cu care lucrează şi modalităţile în care acţionează pentru siguranţa cetăţenilor.

Peste 3000 de copii au dat culoare Parcului Copou, sărbătorind cu adevărat Ziua internațională a Copilului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *