INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Cupluri cu 50 de ani de căsnicie neîntreruptă, sărbătorite la Ferești

Cupluri cu 50 de ani de căsnicie neîntreruptă, sărbătorite la Ferești

Astăzi, pentru o serie de cupluri din comuna Ferești a fost o zi cu o însemnătate aparte. Motivul a fost dat de aniversarea a 50 de ani de căsătorie neîntreruptă.

Momentul special din viața cuplurilor ajunse la vârsta maturității depline a fost marcat de autoritățile locale la Căminul Cultural din Ferești, unde primarul Sebastian Arteni le-a pregătit o mică petrecere, nu înainte ca preotul paroh să oficieze o slujbă religioasă pe parcursul căreia perechile sărbătorite și-au reînnoit jurămintele de credință făcute la încheierea căsătoriei.

„Căutând în arhivă, lista era mult mai mare. Din păcate, atâtea familii au mai rămas, care au ajuns la 50 de ani de căsnicie. Viața a fost cu bune și rele, iar astăzi Primăria, Consiliul Local și Consiliul Județean au decis să vă sărbătorească. Vă spun La Mulți Ani, să fiți sănătoși și vă doresc să fiți împreună încă 50 de ani de acum încolo”, a spus primarul Sebastian Arteni.

Alături de cuplurile sărbătorite a fost și Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, care le consideră un model vrednic de urmat pentru tinerii din ziua de astăzi care se hotărăsc să păşească pe acelaşi drum împreună.

„Când am primit invitația, am zis că mă voi întâlni cu niște bătrâni gârboviți, bucuroși că au fost invitați de autorități, și când colo văd niște bărbați verzi, cu doamne bine aranjate, în formă foarte bună. Asta înseamnă că aveți chef de viață chiar la 50 de ani de căsătorie, înseamnă că aveți încă un suflu al tinereții, care vă caracterizează. Nu-mi rămâne decât să vă spun La Mulți Ani și cele mai bune urări să vă adresez. În ultimii ani m-am ocupat cu adunarea veteranilor din cel de-al doilea război mondial, care au fost moșii, bunicii, străbunicii noștri, care pe nedrept începuse să fie uitați. Ne întâlneam, le făceam o sărbătoare frumoasă și la urmă ne despărțeam cu o urare. Anul acesta, ultimii veterani au împlinit 100 de ani, iar cea mai frumoasă urare pe care puteam să le-o adresez era să ne întâlnim și la anul care vine. La dumneavoastră, din 5 în 5 ani să fim prezenți și să fim tot în forma aceasta foarte bună”, a declarat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Seara festivă s-a încheiat cu un program folcloric, amfitrioane fiind solistele de muzică populară Raluca Radu și Alexandra Maria Artene.

One thought on “Cupluri cu 50 de ani de căsnicie neîntreruptă, sărbătorite la Ferești

  1. Halal primar, care și-a făcut gard din materialele de construcții pe tru monument și grădinița și care face numai nelegiuiri prin comuna! Întrebați populația, omul de rând, să vedeți ce spune! Te închini! Mă Mir cum de nu l-a săltat până acum! Dar trăim în România!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *