INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

George Simion: AUR ameninţă că declanşează suspendarea şefului statului

Copreşedintele AUR, George Simion a declarat, joi, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, că şeful statului le-a transmis că propunerea de premier va fi generalul Nicolae Ciucă. El a afirmat că, dacă noua propunere de premier nu va reuşi să strângă o majoritate, atunci AUR va declanşa procedura de suspendare din funcţie a şefului statului.

”Ne-a spus domnul preşedinte că propunerea de prim-ministru va fi generalul Ciucă. Adică putem să Intrăm într-un sistem militarizat, în care vor conduce Armata şi preşedintele Iohannis.  Era foarte sigur domnul preşedinte, dădea semne că este convins că PSD îl va vota pe Ciucă”, a spus Simion. 

El a precizat că AUR a înaintat o altă propunere, a unui premier independent, precum Călin Georgescu. ”I-am pus în vedere că, dacă şi această propunere nu întruneşte o majoritate parlamentară, AUR va declanşa suspendarea preşedintelui. 

AUR nu va susţine propunerea Nicolae Ciucă premier, a mai arătat Simion. 

Copreşedintele AUR a menţionat că la Camera Deputaţilor va ajunge preşedinte Marcel Ciolacu iar Florin Cîţu urmează să fie preşedintele Senatului.

Întrebat dacă această informaţie a fost dată de preşedinte, la consultări, Simion a spus: ”Nu, asta se vehiculează. Eu sper ca PSD să nu marşeze, să nu facă blat”. 

”Nominalizarea lui Nicolae Ciucă înseamnă că ne îndreptăm spre o militarizare a României”, a spus şi copreşedintele Claudiu Târziu. 

sursa: News.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *