INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Începe marea asfaltare la Bârlad. Municipalitatea locală a emis ordinul de începere a lucrărilor

Începe marea asfaltare la Bârlad. Municipalitatea locală a emis ordinul de începere a lucrărilor

Miercuri, 22 iunie, a fost emis ordinul de începere a lucrărilor în cadrul proiectului „Modernizarea infrastructurii de transport în scopul reducerii emisiilor de carbon”, cu o valoare totală de circa 10 milioane euro, fonduri europene.

Pe 4 iulie, echipele firmelor SC Nomis 2003 SRL și SC Autotehnorom SRL, care au câștigat licitația pentru execuția lucrărilor, încep asfaltarea celor mai circulate străzi din Bârlad, proces în cadrul căruia vor fi reabilitate și zonele afectate în aceste zile de săpăturile necesare în cadrul altor două proiecte aflate în derulare (modernizarea iluminatului public și reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și de canalizare): B-dul Republicii, B-dul Epureanu, Str. Constantin Hamangiu, Str. Nicolae Bălcescu, Str. Dragoș Vodă, Str. Mihai Eminescu (segment), Str. Vasile Milea, Str. Mihai Viteazul, Str. Col. Simionescu Sava, Str. Paloda, Str. Ioan Popescu, Str. Vasile Pârvan, Str. Cpt. Grigore Ignat, Str. 1 Decembrie, Str. Tecuciului, B-dul Primăverii, Str. Popa Șapcă, Str. Marcel Guguianu, Str. Fagului.

Repararea celorlalte străzi ale orașului, afectate de lucrările la rețele, este responsabilitatea SC Motris, firma care execută reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și de canalizare. Aceasta va efectua pe propria cheltuială reparațiile, prin SC Reiser SA Bârlad. Contractul de reparații a fost semnat tot în cursul zilei de miercuri, iar lucrările vor începe chiar din această săptămână.

”Așa cum i-am asigurat pe bârlădeni în nenumărate rânduri, străzile afectate de proiectele aflate în derulare nu vor rămâne așa. Le înțeleg supărarea și nerăbdarea, dar e nevoie de puțină înțelegere ca să vedem orașul scos la lumină. Iată că începem deja să reparăm. Firma Motris va reabilita o parte dintre străzi, pe banii săi, conform obligațiilor contractuale, iar o altă serie de străzi este supusă asfaltărilor prin proiectul de Mobilitate urbană, care intra oricum în execuție, cu sau fără săpăturile care au loc în această perioadă. În continuare le cer bârlădenilor să aibă răbdare, pentru că disconfortul nu va lua sfârșit deocamdată”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *