INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Întărirea cooperării în domeniul medical între România și Bulgaria

Întărirea cooperării în domeniul medical între România și Bulgaria

În perioada 8-9 iunie 2022 s-a aflat în România, la invitația ministrului român al Sănătății, prof.univ.dr. Alexandru Rafila, o delegație oficială a Ministerului Sănătății din Bulgaria, condusă de ministrul Sănătății, prof.univ.dr. Asena Serbezova. Vizita delegației Ministerului Sănătății din Bulgaria face parte din proiectul prof. univ. dr. Alexandru Rafila de a întări relațiile bilaterale în domeniul medical cu toate statele vecine României, pentru a avea abordări comune în domeniul sănătății publice în Europa centrală și de est.

Dintr-o agendă de discuții foarte bogată, au fost abordate în mod prioritar câteva teme de interes comun. Cei doi miniștri au convenit să întărească schimbul de informații în domeniul sănătății publice, în contextul intensificării circulației transfrontaliere, odată cu începerea sezonului estival.

Miniștrii Sănătății din România și Bulgaria au stabilit dinamizarea colaborării în câteva domenii importante pentru ambele părți: îngrijirea pediatrică, programele de transplant, producția de medicamente.

Prof. univ. dr. Alexandru Rafila și Prof. univ. dr. Asena Serbezova au efectuat împreună o vizită la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “M. S. Curie”, ocazie cu care delegația bulgară a fost informată despre modelele de bună practică în domeniul neonatologiei și al chirurgiei cardiovasculare din România, dezvoltate în baza unor parteneriate externe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *