INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Maestrul Corneliu Vasilescu a fost înmormântat la Cimitirul „Eternitatea” din Bârlad

Maestrul Corneliu Vasilescu a fost înmormântat la Cimitirul Eternitatea din Bârlad

Bârlădenii și-au luat rămas bun de la maestrul Corneliu Vasilescu, care a fost înmormântat astăzi la Cimitirul „Eternitatea” din localitate.

Corneliu Vasilescu, unul dintre cei mai apreciați pictori din România, este strâns legat de Bârladul natal, unde are o expoziție permanentă la Casa Sturdza, de la Muzeul „Vasile Pârvan”, deschisă în octombrie anul trecut.

Recunoscut pe plan internațional, Corneliu Vasilescu a participat la numeroase expoziții personale sau de grup în Franța, Italia, Germania, Spania, Egipt, Liban, unde lucrările sale au fost apreciate și premiate. Din 1968 era membru al Uniunii Artiștilor Plastici.

„Maestrul Corneliu Vasilescu a fost îndrăgostit de locurile natale, deși locuia mai tot timpul la București. Însă, de câte ori a avut ocazia, vizita Bârladul, unde are o expoziție permanentă cu lucrările donate Muzeului „Vasile Pârvan”. Pictura sa va dăinui pentru totdeauna și îl putem considera un adevărat ambasador al artei și al județului Vaslui. Sincere condoleanțe familiei și tuturor celor care l-au cunoscut și l-au admirat. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, prezent la funeralii.

Marele artist avea 89 de ani, iar în ultima perioadă s-a luptat cu o boală nemiloasă. Corneliu Vasilescu a cerut familiei să fie înmormântat în orașul natal, unde își odihnesc somnul de veci și părinții săi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *