INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Mesajul de 1 Decembrie al Prefectului județului Vaslui, Mircea Gologan

Prefectul județului Vaslui, Mircea Gologan

Prefectul județului Vaslui, Mircea Gologan, a adresat un mesaj tuturor vasluienilor pe pagina de FaceBook a Instituției Prefectului Județului Vaslui.

Pe data de 1 Decembrie românii sărbătoresc cu drag Ziua Națională și rememorează Marea Unire din 1918. Momentul istoric marchează întregirea țării prin alăturarea Transilvaniei, iar festivitățile anuale le amintesc oamenilor de formarea României Mari, care a adus împreună poporul unit în spirit, limbă și valori.

Este sărbătoarea publică în care românii își amintesc an de an lupta asiduă pe care au dus-o strămoșii lor pentru a aduce poporul sub același steag. Este un moment solem, dar și de bucurie, care le oferă cetățenilor ocazia de a se reconecta la valorile naționale și la spiritul neamului.

Faptul că traversăm o perioadă care ne pune la grea încercare pe noi toți, ne aduce în imposibilitatea de a sărbători în acest an printr-o manifestare demnă de Ziua Națională a României așa cum fiecare dintre noi ne-am dori și ne-am aștepta.

Ținând cont de situația epidemiologică actuală și de recomandările Guvernului României și ale Ministerului Sănătății, ceremonia de 1 Decembrie, va fi din păcate fără paradă militară şi fără participarea voastră, a cetățenilor.

Instituția Prefectului – județul Vaslui își exprimă profund regretul de a nu organiza, la fel ca în ceilalți ani, o ceremonie cu ocazia Zilei Naționale a României și vă îndeamnă din inimă la solidaritate, unitate și responsabilitate pentru a depăși aceste vremuri dificile.

În acest an, va trebui să dăm dovadă de curajul și sacrificiul strămoșilor noștri, renunțând la bucuria participării împreună la ceremoniile publice.

Dragi români de pretutindeni din inimă vă dorim să sărbătoriți Ziua Națională purtând în suflet dragostea față de țară, față de tradițiile strămoșești și față de înaintașii care s-au jertfit pentru România!

La mulți ani, români! La mulți ani, România!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *