INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Mii de vasluieni prezenți la Festivalul de Datini și Obiceiuri de iarnă de la Vaslui

Festivalul de Datini și Obiceiuri de iarnă de la Vaslui

Mii de vasluieni au venit în centrul civic al municipiului reședință de județ pentru a revedea jocurile caprelor și urșilor din județ, dar și de la Bacău, precum și caprele mari de la Todirești, colindătorii de la Pogonești, vălăretul de la Cozmești, alaiurile de la Gârceni sau Oșești, în cadrul Festivalului de Datini și Obiceiuri de iarnă.

A fost un adevărat maraton al tradițiilor și obiceiurilor de iarnă, unde dansul caprelor și al urșilor, vălăretul sau vocile de urători au dominat sonor Piața civică, aducând bucurie celor prezenți.

„Am avut ceva emoții mutând data desfășurării în ajun de Crăciun, însă până la urmă am fost inspirați, iar vasluienii au venit în număr mare. Le mulțumesc că sunt alături de noi, mulțumesc ansamblurilor prezente, care au reușit să facă un spectacol de excepție. Mulțumesc directorilor de cămine culturale, colegilor primari și tuturor celor care sunt alături de noi. Întreaga comunitate vibrează la acest festival. Urez tuturor un Crăciun liniștit și fericit. Un an nou cu pace și înțelegere”, a declarat Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Vaslui și Centrul Cultural Județean Vaslui, cu susținerea unui agent economic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *