INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Municipiul Bârlad și Garnizoana Bârlad au organizat un ceremonial militar și religios dedicat Zilei Armatei României

Municipiul Bârlad și Garnizoana Bârlad au organizat un ceremonial militar și religios dedicat Zilei Armatei României

Armata Română, sărbătorită și la Bârlad!

Marți, 25 octombrie, Municipiul Bârlad și Garnizoana Bârlad au organizat un ceremonial militar și religios dedicat Zilei Armatei României.

Festivitățile s-au derulat la Monumentul Eroilor Neamului, amplasat pe Bulevardul Republicii, în intersecția din zona Cerbul de Aur.

La eveniment au luat parte o delegație a municipalității bârlădene condusă de primarul Dumitru Boroș, reprezentanți ai unităților militare bârlădene, în frunte cu colonelul Florin Coteț, comandantul Garnizoanei Bârlad, consilieri locali bârlădeni, reprezentanți ai Poliției Locale, Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, asociațiilor și organizațiilor veteranilor de război și ale cadrelor militare în retragere și în rezervă etc.

Manifestările au debutat cu un ceremonial religios susținut de un sobor de preoți în frunte cu părintele Vasile Lăiu, protopopul Bârladului.

Au urmat alocuțiuni susținute de colonelul Florin Coteț, comandatul Garnizoanei Bârlad și primarul Dumitru Boroș.

”Armata este o instituție fundamentală a statului român care, dintotdeauna, a asigurat existența noastră ca neam. De-a lungul istoriei, foarte mulți ostași și-au dat viața pentru apărarea națiunii și a teritoriului nostru strămoșesc. De aceea spun că intr-o viata, un om poate face multe sacrificii, dar nimic nu egalează ca măreție să îți dai viața pentru neam și țară. Am susținut dintotdeauna că toți cei care au murit pentru țară, pentru limba strămoșească și pentru credință trebuie să rămână în conștiința noastră și a generațiilor care vin. Dar acest lucru nu va fi posibil decât dacă vom face ca istoria românilor să-și ocupe locul și rolul binemeritate în cadrul disciplinelor școlare. Astăzi, dragi bârlădeni, Armata Română, integrată în structurile euroatlantice, oferă cele mai înalte garanții de securitate, așa cum nu am avut niciodată în istoria neamului nostru. Așadar, nu-mi rămâne decât să urez un sincer ”La mulți ani” Armatei Române și tuturor celor care slujesc în rândurile ei, fie ei militari sau personal civil”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Festivitățile s-au încheiat cu depunerea de coroane la Monumentul Eroilor Neamului și defilarea gărzii de onoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *