INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Muzică și tradiții la Sărbătoarea Câmpenească de la Șerbotești

Muzică și tradiții la Sărbătoarea Câmpenească de la Șerbotești

Astăzi, fii satului Șerbotești, comuna Solești, au fost invitați de primarul Mona Bujor la o Sărbătoarea Câmpenească. Chemarea la „vatră” a fost onorată de zeci de localnici și de cei plecați în alte zone, fiind un bun prilej în a depăna amintiri și a se reîntâlni cu rudele rămase în sat.

„Felicit pe doamna primar și autoritățile din comuna Solești, pentru ideea de a reînvia tradiția în a organiza această sărbătoare, care a fost așteptată de întreaga comunitate. E o încântare să vezi atâția oameni adunați aici, pentru a se revedea cu rudele, pentru a se distra câteva ore și pentru a asculta artiști consacrați sau pe cei din comună. Mulțumiri tuturor celor care au participat la organizarea evenimentului și celor care au ales să fie împreună cu localnicii de ziua satului”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Pe scenă au urcat ansamblurile folclorice „Soleștenii” de la Solești și „Mlădițe Codăeștene” de la Codăești, Fanfara Trandafirilor de la Valea Mare, solistele de muzică populară Ioana Stoleru, Teodora Panainte și Cosmina Adam, cap de afiș fiind îndrăgitul solist de muzică populară Ion Palade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *