INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Noua autobază a Bârladului, într-o nouă etapă

Noua autobază a Bârladului, într-o nouă etapă

Lucrările la noul depou al serviciului de transport public al Bârladului continuă în ritm susținut. Acesta va găzdui în principal cele 10 autobuze electrice noi, care vor veni în municipiu, în baza unui ambițios proiect european.

Autobaza, care va cuprinde o clădire de birouri și o zonă tehnică, va avea o parcare pentru mijloacele de transport în comun, un atelier de întreținere, o spălătorie, dar și stații de încărcare pentru autobuzele electrice.

După cum am anunțat, realizarea depoului face parte din pachetul de proiecte privind Mobilitatea Urbană. Este cel mai mare proiect al Bârladului din ultimii 30 de ani, care cuprinde achiziționarea autobuzelor electrice, dar și asfaltarea și modernizarea celor mai importante străzi ale orașului. În total este vorba de peste 100 de milioane de lei, o sumă pe care Bârladul nu ar fi reușit să o suporte de la bugetul local niciodată! Momentan, la autobază se lucrează la fundația clădirii de birouri, la armături și cofraje. Ritmul este ceva mai susținut, pentru se recupera anumite decalaje care s-au înregistrat până în prezent”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Reamintim că noua autobază este ridicată pe amplasamentul fostului poligon auto, pe strada Tecuciului. Constructor este asocierea de firme Cornell’s Floor SRL și Gafco Construct. Valoarea proiectului este de 13,9 milioane lei (fără TVA).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *