INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Primăria Bârlad: ”Nu mai folosiți articole pirotehnice, dacă nu sunteți autorizați! Riscați amenzi și chiar dosare penale!”

articole pirotehnice

Primăria Municipiului Bârlad, alături de autoritățile cu atribuții în domeniu, avertizează că folosirea articolelor pirotehnice de către orice persoană neautorizată, precum și a celor din alte categorii decât 1, se sancționează cu amenzi de până la 1.000 lei sau chiar și cu dosare penale, dacă fapta este demonstratăa fi infracțiune.

Așadar, având în vedere prevederile legale în vigoare, singura categorie de materiale pirotehnice cu nivel foarte scăzut de risc este cea care cuprinde: focuri, chibrituri și bețișoare bengale, pocnitori de Crăciun, jerbe, granule scânteietoare, chibrituri detonante, pocnitori pentru petreceri, „șerpi”, scântei, pocnitori cu confeti și bobițe expozive.

Însă, aceste materiale nu pot fi folosite decât în noaptea trecerii dintre ani și doar de persoane fizice care au împlinit vârsta minimă de 16 ani.

În acest context, facem apel la toți locuitorii municipiului Bârlad să renunțe, în primul rând, la a cumpăra alte materiale pirotehnice decât cele menționate mai sus, să își supravegheze îndeaproape copiii și să nu le permită să le folosească dacă nu îndeplinesc criteriile de vârstă și perioadă de folosire.

Totodată, facem precizarea că în aceste zile toate instituțiile statului cu atribuții de control și sancționare a faptelor care încalcă prevederile legale în domeniul deținerii, mânuirii și folosirii materialelor explozive și-au intensificat verificările în teren și au anunțat că se va sancționa, fără excepție, orice încălcare a normativelor în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *