duminică, aprilie 20, 2025
AcasăAdministrațiePrimarul Dumitru Boroș, victimă a conturilor false pe rețelele de socializare

Primarul Dumitru Boroș, victimă a conturilor false pe rețelele de socializare

Data:

Articole naționale

Mai mulți locuitori din Bârlad au raportat recent că au fost ținta unor mesaje suspecte primite pe diverse platforme de comunicare. Surprinzător, aceste mesaje păreau a fi transmise chiar de primarul Municipiului Bârlad, Dumitru Boroș. În realitate, edilul nu a avut nicio legătură cu aceste comunicări, fiind vorba despre o tentativă evidentă de manipulare și dezinformare.

În fața acestei situații, primarul Dumitru Boroș a venit cu precizări clare pentru a preveni eventualele fraude și pentru a informa cetățenii asupra pericolelor asociate acestor conturi false.

„Nu port discuții private cu cetățenii pe rețele sociale”

În primul rând, vreau să spun că oricine mă cunoaște știe că eu nu port discuții private cu cetățenii, ci doar în cadru oficial, la Primărie, sau chiar și prin oraș, atunci când sunt însoțit de colegii mei, cu care lucrez la proiectele aflate în lucru. Acum, de câteva zile, tot primesc informații că aș fi purtat diferite discuții private pe mesageria unei rețele de comunicare. Nimic mai fals!”, a transmis primarul Dumitru Boroș.

Acesta a explicat că mesajele respective conțin multiple semnale de alarmă, care ar fi trebuit să ridice suspiciuni din start. Potrivit edilului, textele erau fragmentate și repetate, dând impresia unei conversații reale cu mai mulți cetățeni.

Apel la vigilență și raportarea conturilor suspecte

Edilul Bârladului a subliniat importanța verificării sursei informațiilor primite pe internet și a încurajat cetățenii să fie atenți la astfel de tentative de manipulare.

Am spus mereu că, indiferent de moment, ușa mea de la birou este mereu deschisă pentru orice bârlădean onest și interesat de activitatea și eforturile pe care le depunem zi de zi pentru acest oraș. Intrigat, totuși, de curajul celui sau celor care se află în spatele acestor conturi false – pe care de altfel le-am raportat la deținătorii rețelei de socializare – am solicitat și o analiză a unuia dintre aceste conturi, care s-a făcut cu ajutorul inteligenței artificiale. Rezultatele furnizate nu cred că mai au nevoie de vreun comentariu suplimentar.

În contextul răspândirii fenomenului fake news și al încercărilor repetate de dezinformare, primarul îndeamnă bârlădenii să manifeste prudență și să nu cadă în capcana unor astfel de mesaje înșelătoare.

Rog cetățenii municipiului Bârlad să fie foarte atenți la ce informații primesc și mai ales de la cine, întrucât manipularea prin astfel de mijloace este extrem de nocivă și poate avea consecințe dintre cele mai grave.

Recomandări pentru evitarea fraudelor online

În urma acestor incidente, este recomandat ca utilizatorii de rețele sociale să ia măsuri de protecție împotriva tentativelor de fraudă:

  • Verificați autenticitatea conturilor cu care interacționați.
  • Nu furnizați informații personale în conversații online suspecte.
  • Raportați conturile false și mesajele suspecte către administratorii platformelor de socializare.
  • Consultați sursele oficiale pentru informații reale și verificate.

Administrația locală își exprimă angajamentul de a combate astfel de practici și de a informa constant cetățenii despre potențialele riscuri din mediul online.

Rămâneți vigilenți și informați!

spot_img
spot_img

Ultimele articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.