INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

PSD cere conducerii PNL chemarea urgentă la discuţii a miniştrilor liberali care înregistrează restanţe în îndeplinirea jaloanelor din PNRR

Marcel Ciolacu PSD

PSD a solicitat, miercuri, conducerii PNL, chemarea urgentă la discuţii a miniştrilor liberali care înregistrează restanţe în privinţa îndeplinirii jaloanelor din PNRR la 31 martie 2022, arătând că ministerele liberale gestionează trei sferturi dintre restanţe, iar pe primul loc este chiar Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene care are 5 jaloane în lucru. Reacţia PSD vine după ce liderul PNL Florin Cîţu a prezentat, week-endul trecut, lista restanţelor din PNRR şi a transmis că cine nu vrea să facă, de exemplu, reforma pensiilor, atunci să vină altcineva să o facă. El a dat şi exemplul reformei salarizării şi a administraţiei, care sunt toate la Ministerul Muncii, condus de PSD.

”PSD solicită conducerii PNL să-i cheme urgent la discuţii pe miniştrii liberali care înregistrează restanţe în privinţa îndeplinirii jaloanelor din PNRR la 31 martie 2022. În fruntea listei se află chiar Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene care are 5 jaloane în lucru, urmat de Ministerul Educaţiei, Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi Ministerul Justiţiei, cu câte 3 jaloane aflate încă în lucru”, a transmis PSD într-un comunicat. 

PSD mai spune că, ”dintre cele 24 de jaloane ce trebuie închise la finalul primului trimestru, ministerele liberale gestionează trei sferturi dintre restanţe”.

”PSD poate pune la dispoziţie colegilor de la guvernare expertiza grupului său de lucru pe tema PNRR, constituit încă din primele zile ale anului, deoarece rezultatele acestei abordări se dovedesc extrem de eficiente. Cele 3 jaloane aflate în lucru în dreptul ministerelor PSD sunt fie ordonanţe de urgenţă care sunt deja pe circuitul interministerial de avizare, fie legi votate de una dintre Camerele Parlamentului şi aflate în faza finală a dezbaterii în camera decizională. PSD consideră ca jaloanele PNRR pot fi atinse de ministerele PNL prin mai puţine declaraţii la televizor şi mai multă muncă şi concentrare”, afirmă cei de la PSD. 

Social-democraţii arată că ”economia României are mare nevoie de miliardele europene, şi prin urmare, mai ales în conjunctura actuală, România nu are timp de orgolii politice, important este ca obligaţiile asumate prin PNRR să fie atinse la timp, în mod profesionist”. 

Liderul PNL Florin Cîţu a afirmat, luni, la Senat, despre cele 24 de jaloane din PNRR care trebuie îndeplinite până la finalul lunii martie, că cine nu vrea să facă, de exemplu, reforma pensiilor, atunci să vină altcineva să o facă. El a dat şi exemplul reformei salarizării şi a administraţiei, care sunt toate la Ministerul Muncii, condus de social-democratul Marius Budăi.

sursa: news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *