INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

S-a finalizat etapa de semnare a contractelor de acordare de spriji pentru sectorul agroalimentar prin Măsura 4.1.2.

S-a finalizat etapa de semnare a contractelor de acordare de spriji pentru sectorul agroalimentar prin Măsura 4.1.2.

După cum știți, în baza OUG nr. 61/2022, MIPE finanțează acordarea de microgranturi și granturi pentru capital de lucru pentru sectorul agroalimentar prin Programul Operațional Competitivitate (POC).

Măsura face parte din pachetul „Sprijin pentru România”, adoptat de Guvernul României pentru a diminua efectele negative ale crizei economice asupra mediului de afaceri, respectiv asupra populației.

Iată cum arată situația pe cele două măsuri:

Microgranturi

Din cei 10.000 de aplicanți calificați, s-au semnat 9.888 contracte de acordare a ajutorului de stat în sumă totală de 49.440.000 euro. Diferența este reprezentată de contracte nesemnate de beneficiari (netransmiterea acestora, renunțarea la ajutorului de stat, transmiterea acestora după termenul limită).

Granturi pentru capital de lucru

Din totalul aplicanților înscriși în cadrul programului de granturi pentru capital de lucru, respectiv 10.961 de societăți cu activitate în domeniul agroalimentar, s-au semnat 3.473 de contracte de finanțare în sumă totală de aproximativ 249.500.000 euro.

Astfel, 99.8% din buget a fost contractat în termenul impus de cadrul temporar pentru măsuri de ajutor de stat, instituite cu scopul sprijinirii economiei în contextul pandemiei COVID-19. Diferența de 0.2% este reprezentantă de contractele nesemnate în termen de către aplicanți.

Efectuarea plăților se face până la 31 decembrie 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *