INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Târgul de Jucării a revenit în Parcul Copou!

Târgul de Jucării a revenit în Parcul Copou

Peste 2.000 de copii s-au alăturat organizatorilor, participând la cea de-a VIII-a ediție a Târgului de Jucării.

Pentru câteva ore, Parcul Copou s-a transformat într-o oază de bucurie și culoare, zumzetul copiilor dominând atmosfera de sărbătoare.

„Târgul de Jucării face parte dintr-un șir de acțiuni pe care le desfășurăm cu diferite prilejuri, pentru a aduna copiii să participe activ și să capete satisfacție, pentru că într-un spațiu public atât de frumos pot să se joace, să comunice cu alți copii și să participe la diferite jocuri. Cred că acțiunea Centrului Cultural Județean Vaslui, instituție coordonată de Consiliul Județean Vaslui, este una de succes și în prelungirea acesteia avem alte acțiuni, prin oferirea de cadouri unui număr de aproximativ 1000 de copii”, a declarat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Au dansat, s-au jucat, au pictat și au desenat, însă tradiționalul târg a fost cel mai așteptat moment, unde copiii au dovedit calități antreprenoriale, aceștia reușind să se desprindă de o parte dintre jucării, valorificându-le în bani sau făcând schimb cu altele.

„Avem ateliere de arta actorului, avem ateliere de olărit. Sunt cadouri pe care le facem, de la mingi, cărți de povești, până la baloane. Într-un cuvânt: foarte multă culoare, astfel încât copiii, părinții și bunicii să se simtă foarte bine aici, în frumosul Parc Copou”, a precizat Lucian Onciu, directorul Centrului Cultural Județean Vaslui.

La Târgul de Jucării a existat și un stand special amenajat, unde participanții au donat rechizite, cărți și jucării, care vor ajunge la copiii din satele vasluiene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *