INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Valeriu Gheorghiţă, întrebat cât de departe este România de situaţia de anul trecut din Italia: Mi-e teamă că deja suntem în acest scenariu

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, spune că România este deja în scenariul în care se afla Italia anul trecut, când făcea cu greu faţă numărului mare de bolnavi de COVID-19: „Spitalele şi unităţile de primiri urgenţe sunt asaltate, sunt copleşite”.

  • “Mi-e teamă că deja suntem în acest scenariu, este cât se poate de evident că spitalele şi unităţile de primiri urgenţe sunt asaltate, sunt copleşite în momentul de faţă de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, lăsând la o parte celelalte categorii de boli, urgenţele, accidentele rutiere, arsurile, care vedem că se întâmplă în fiecare zi şi care generează victime care au nevoie de asistenţă medicală”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, joi, întrebat cât de departe suntem de situaţia din Italia de anul trecut.

El a făcut din nou apel la vaccinarea anti-COVID, spunând că este singura cale de a depăși valul 4 al pandemiei, care este atât de virulent deoarece varianta Delta se răspândeşte mult mai ușor.

  • „Să nu ne lăsăm păcăliți de informații din surse obscure, de la persoane care au apărut peste noapte și nu știm cine sunt. Să nu lăsăm garda jos.
  • Să înțelegem că dacă nu rămânem solidari și nu respectăm măsurile de prevenție, va fi extrem de complicat să depășim acest val 4.
  • Putem crește cât vrem numărul de paturi al ATI, să extindem capacitatea de internare, lupta nu va fi așa câștigată”, a spus Valeriu Gheorghiță, după ce s-a vaccinat cu doza 3.

sursa: hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *