INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Vasluiul a găzduit Întâlnirea Tinerilor Ortodocși Vaslui, ediția a 3-a!

Vasluiul a găzduit Întâlnirea Tinerilor Ortodocși Vaslui, ediția a 3-a!

Peste 500 de tineri din județ au participat astăzi, în Parcul Copou din municipiul Vaslui, la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși Vaslui, ediţia a III-a.

Evenimentul a cuprins, printre altele, o Conferinţă susţinută de Arhimandritul Hrisostom Rădășanu, care a vorbit despre ”Iisus Hristos – Adevărata școală a discernământului în viața noastră online și în cea offline”.

Prezent la deschiderea ITOV Vaslui 2021, președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, i-a felicitat pe organizatori și speră ca asemenea evenimente să devină perene.

”Atât de mulți oameni veniți la o întâlnire a Bisericii Ortodoxe înseamnă că prefigurăm un viitor în care credința creștină, învățătura lui Iisus Hristos, valorile morale aferente vor fi prezente în mod semnificativ în societatea noastră pe viitor. Asta înseamnă că și societatea va arăta altfel și cei care sunt astăzi prezentul vor fi și bunii cetățeni de mâine, care înțeleg rolul ordinii, rolul învățăturii, rolul însușirii valorilor. Contrar celor care se plâng de prezent, există o speranță a unui viitor frumos”, a declarat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Părintele Episcop Ignatie a explicat celor prezenți motivul alegerii temei conferinței:

”Se poate pune întrebarea: «De ce ne-am decis să facem această asociere – între Hristos, online și offline?» Aparent nu există nicio legătură. Răspunsul la această, aparentă, inadecvată asociere (Hristos – online – offline), este Întruparea Lui, venirea Lui printre noi, oamenii. Când folosim acest termen, ne referim la o lipsă de contact fizic cu persoanele pe care le îndrăgim, la un anumit anonimat pe care ni-l asumăm, la mai multe identități pe care le punem în circulație în mediul virtual, dar și la o realitate care nu corespunde cu cea în care trăim la modul practic, concret. Există o discrepanță între viața noastră «online» și cea «offline»”.

sursa: Consiliul Județean Vaslui – biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *