INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Vlad Voiculescu: Campania de vaccinare este un eşec / Nu e rezonabil să testezi din bani publici, să plătească toţi românii pentru refuzul cuiva de a se vaccina

Vlad Voiculescu

Campania de vaccinare este un eşec, declară la RFI fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu (USR PLUS). În opinia sa, categoriile de personal care refuză să se vaccineze trebuie să se testeze regulat, dar pe banii lor, nu ai statului: ”Nu e rezonabil să testezi din bani publici, să plătească toţi românii pentru refuzul cuiva de a se vaccina”.

”Campania de vaccinare este, din punctul meu de vedere, nimic altceva decât un eşec, cu probleme pe care de altfel le-am semnalat de la începutul anului şi au fost discutate parţial în spaţiul public. Pe de o parte, prioritizarea esenţialilor, în defavoarea celor care aveau cea mai mare nevoie atunci şi acum şi anume cei bătrâni şi bolnavi. Şi mai mult decât atât, un concurs întru relaxare, atunci când vaccinarea deja vedeam că încetineşte, în luna aprilie, dar era la un ritm care, continuat măcar pentru o lună-două, ne-ar fi adus într-o situaţie mult mai bună decât astăzi. Or acea grabă a autorităţilor de a veni cu măsuri de relaxare chiar mai repede decât premierul anunţase – vă amintiţi că la începutul anului vorbeam de relaxările de la 1 iunie şi apoi preşedintele a venit şi a spus 15 mai, – ei, acele câteva săptămâni după data de 15 mai ar fi făcut o diferenţă”, a declarat Voiculescu.

Fostul ministru al Sănătăţii declară că ar fi fost nevoie în tot acest timp de ”mesaje mult mai responsabile, nu ”am învins pandemia”, nu repetat în fiecare zi că vaccinarea a fost un succes, pentru că nu a fost un succes”.

Vlad Voiculescu este de părere că anumite categorii de bugetari care refuză să se vaccineze trebuie să se testeze regulat, dar pe banii lor, nu ai statului.

”Cu siguranţă, trebuie să găsim o soluţie ca mersul la spital sau la şcoală să nu devină o acţiune extrem de periculoasă. Or dacă oamenilor li se face frică să meargă la spital (…), asta nu este în regulă. Şi atunci soluţiile pe care le avem la îndemână sunt limitate. Pe de o parte, poţi să te asiguri că nu există oameni infectaţi şi asta ai putea s-o faci prin certificatul verde, dar cu anumite limitări şi se pune problema bineînţeles cine plăteşte testarea. Or, ca noi toţi să plătim testarea pentru anumite categorii de personal nu mi se pare firesc, nu e rezonabil ca toţi românii să plătească, pentru că asta înseamnă, să cheltuieşti din bani publici, să testezi din bani publici, să plătească pentru refuzul cuiva de a se vaccina”, susţine fostul ministru.​

sursa: news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *