INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Ziua Națională a României marcată la Vaslui!

Ziua Națională a României marcată la Vaslui!

Centrul Militar Județean Vaslui, Consiliul Județean Vaslui, Primăria municipiului Vaslui, Instituția Prefectului-județul Vaslui, Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui și Centrul Cultural Județean Vaslui au marcat în Centrul Civic Ziua Națională a României.

Evenimentul a debutat cu salutul drapelului, urmat de intonarea imnului național, după care un sobor de preoți, în frunte cu părintele protopop Adrian Chirvasă, a oficiat o slujbă de omagiere a celor care s-au jertfit pentru înfăptuirea idealului de unitate statală la 1 decembrie 1918.

Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, a vorbit despre însemnătatea zilei de 1 decembrie, afirmând că Ziua Națională a României reprezintă un bun prilej de reîmprospătare a ideii de unitate națională.

„Astăzi, mai mult ca oricând, să ne reamintim că indiferent de locul în care ne aflăm, de etnie, de statutul social sau de convingerile politice, cu toții facem parte din România, iar România este parte din ceea ce suntem astăzi, căci am fost și vom fi uniți prin neam și credință. Pacea, Toleranţa şi Armonia trebuie să ne caracterizeze pe toţi, iar deciziile noastre trebuie să fie în deplină concordanţă cu moştenirea lăsată nouă în urmă cu 105 ani. Tuturor românilor, oriunde vă aflați astăzi, vă urez „La mulți ani!” și vă doresc multă sănătate! La mulți ani, România!”, a precizat Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

Manifestarea a continuat cu depuneri de coroane și o paradă a Gărzii de onoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *