INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Accident mortal la Cariera Roșia: Corpul de Control al Ministrului Energiei anchetează împrejurările tragediei

Accident mortal la Cariera Roșia

Astăzi, Ministerul Energiei a anunțat declanșarea unei anchete riguroase în urma tragicului accident de muncă produs la Cariera Roșia, operată de Complexul Energetic Oltenia (CE Oltenia). Incidentul a avut loc în dimineața zilei de 20 octombrie și s-a soldat cu pierderea vieții unui angajat.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a reacționat imediat la știrea cutremurătoare și a ordonat Corpului de Control al ministerului să demareze o acțiune de verificare amănunțită la CE Oltenia. Obiectivul principal al acestei anchete este să investigheze și să evalueze respectarea procedurilor de lucru și toate aspectele care intră sub incidența Ministerului Energiei, în calitate de autoritate publică tutelară pentru CE Oltenia.

Ministrul Burduja a subliniat importanța colaborării totale din partea conducerii CE Oltenia și a solicitat urgentarea trimiterii unui raport complet privind circumstanțele tragediei. „Solicit conducerii CE Oltenia și tuturor părților implicate să desfășoare cu maximă celeritate toate verificările necesare și să pună la dispoziția organelor de anchetă penală toate probele și materialele disponibile”, a declarat ministrul Energiei într-un comunicat oficial. Acesta și-a exprimat, de asemenea, profundul regret și condoleanțe familiei îndoliate, subliniind că este datoria noastră să facem tot posibilul pentru a preveni astfel de accidente și să asigurăm că cei vinovați răspund exemplar pentru faptele lor.

Pe lângă investigația efectuată de Corpul de Control al Ministerului Energiei, autoritățile competente au demarat deja anchetele prevăzute de lege pentru a stabili cu exactitate cauzele și circumstanțele accidentului, precum și pentru a identifica persoanele responsabile pentru această tragedie.

Ministerul Energiei a promis că va reveni cu detalii suplimentare pe măsură ce acestea devin disponibile, asigurând publicul de deplina transparență a procedurilor de verificare desfășurate de Corpul de Control al ministrului Energiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *