INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Acordurile colective MJ-ANP-sindicate au fost semnate

Acordurile colective MJ-ANP-sindicate au fost semnate

Ministerul Justiției, Administrația Națională a Penitenciarelor și cele patru organizații sindicale reprezentative din sistemul poliției penitenciare – Federația PUBLISIND, Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, Federația Polițiștilor de Penitenciare – au semnat marți, 14 iunie 2022, un nou Acord Colectiv privind raporturile de serviciu la nivelul grupului de unități – poliția penitenciară, precum și un nou Acord privind transparența decizională și dialogul în poliția penitenciară.

Conținutul acestor documente, în acord cu prevederile Legii nr. 145/2019 privind Statutul polițiștilor de penitenciare, a fost negociat cu accent pe îmbunătățirea condițiilor de muncă, sănătatea și securitatea în muncă, precum și perfecționarea profesională a polițiștilor de penitenciare. Cele două acorduri au o valabilitate de 24 de luni.

Ministerul Justiției și Administrația Națională a Penitenciarelor consolidează, astfel, colaborarea și deschiderea spre un dialog constructiv cu organizațiile sindicale, scopul final fiind ca sistemul penitenciar din România să fie pus, printr-un efort comun, în acord cu standardele și principiile europene aplicabile mediului carceral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *