INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Activitate culturală de excepție la Grădinița din Muntenii de Jos

Activitate culturală de excepție la Grădinița din Muntenii de Jos

Ieri, 23 aprilie 2024, Grădinița cu Program Prelungit Muntenii de Jos a fost gazda unei activități culturale remarcabile, sub titlul „Patrimoniul viu în comuna noastră”. Evenimentul, parte a Cercului nr. 3 al educatoarelor, a fost organizat în colaborare cu Centrul Cultural „Podul Înalt”.

Începutul acestei experiențe educative a fost marcat de o vizită premergătoare la Muzeul Județean Vaslui, care a servit drept inspirație pentru preșcolarii care au urmat „pe urmele lui Ștefan cel Mare”, una dintre cele mai importante figuri istorice ale regiunii. Copiii, îndrumați de educatoare, au participat la activități creative și informative, unde au avut ocazia să întâlnească personaje precum „Ștefan cel Mare” și „Vrâncioaia”.

Spectacolul cultural a fost completat de Ansamblul de dansuri „Zăstrea Muntenilor” și de interpretările solistelor Raluca și Constantina Țugulea, precum și de o prestație de excepție a domnului Brunchi Romică.

Printre distinșii invitați s-au numărat reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, ai Casei Corpului Didactic Vaslui, precum și domnul primar al comunei, Lazăr Paul Iulian. De asemenea, doamna Ivan Iolandina Lăcrămioara a impresionat audiența cu versuri dedicate acestui eveniment.

Activitatea a culminat cu o vizită a grădiniței, oferind ocazia tuturor participanților de a admira eforturile și talentul cadrelor didactice și al micilor preșcolari.

Felicitări tuturor celor implicați pentru o zi memorabilă, care a adus în prim-plan tradițiile și istoria bogată a comunei Muntenii de Jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *