INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Amatorii de gastronomie sunt invitați la Festivalul gastronomic „Pe urmele lui Ștefan cel Mare” din Muntenii de Jos

Festivalul gastronomic "Pe urmele lui Ștefan cel Mare"

Amatorii de cultură și gastronomie sunt invitați să participe la Festivalul Gastronomic „Pe urmele lui Ștefan cel Mare”, un eveniment culinar și cultural de excepție ce va avea loc pe Stadionul comunal din Muntenii de Jos, în weekend-ul 16-17 decembrie 2023.

Acest festival, parte a proiectului transfrontalier „Pe urmele lui Ștefan cel Mare”, este organizat de Consiliul Județean Vaslui, în calitate de Aplicant și Lider, împreună cu parteneri de prestigiu: Consiliul Raional Hîncești (Republica Moldova), Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui și U.A.T Comuna Muntenii de Jos. Scopul evenimentului este de a consolida legăturile culturale și gastronomice între regiunile Vaslui și Hîncești.

Vizitatorii vor avea ocazia să deguste o varietate de preparate tradiționale, pregătite de maeștri bucătari din cele două zone. De asemenea, vor fi organizate spectacole cu artiști locali din România și Republica Moldova, oferind un spectacol cultural autentic și divers.

Festivalul nu este doar o oportunitate de a experimenta cultura culinară, ci și un moment ideal pentru a cumpăra produse de calitate pentru sărbătorile de iarnă. Producătorii locali vor fi prezenți cu o varietate de bunătăți, de la preparate tradiționale până la produse artizanale.

Evenimentul promite să fie un punct de întâlnire pentru iubitorii de tradiție, cultură și gastronomie, reușind să aducă împreună oameni din diferite regiuni, într-un spirit de sărbătoare și comuniune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *