INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Amendament PNL la proiectul certificatului de vaccinare: Angajaţii la stat şi privat să beneficieze de 10 teste gratuite, pe lună. În cazul în care testul e pozitiv, persoana îşi va plăti cheltuielile cu spitalizarea

Partidul Naţional Liberal a depus un amendament la proiectul de lege privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă, prin care angajaţii la stat şi la privat vor beneficia de 10 teste gratuite, pe lună, iar în cazul în care persoanele sunt testate pozitiv, acestea să fie obligate să îşi plătească cheltuielile cu spitalizarea. Comisia de sănătate din Camera Deputaţilor s-a reunit, marţi, pentru a prezenta amendamentele depuse de toate partidele la acest proiect de lege.

Preşedintele comisiei de sănătate, Nelu Tătaru, a afirmat, după şedinţă, că PNL a depus un amendament prin care angajaţii de la stat şi la privat pot fi testaţi gratuit, pe o perioadă de 30 de zile, având la dispoziţie 10 teste antigen.

În cazul în care persoana testată este pozitivă, îşi va plăti spitalizarea. 

Nelu Tătaru a spus, întrebat dacă se impune un lockdown, că ”România ar trebui să respecte nişte reguli de precauţie, să se vaccinezde şi să ne respectăm între noi”.

Despre introducerea testului de anticorpi, Tătaru a spus că au existat mai multe opinii pe acest subiect, însă nu există dovezi ştiinţifice în acest sens.  

sursa: News.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *