INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Aproape 1.500 de copii au participat la Festivalul de tradiții și obiceiuri de iarnă „Datina”

Festivalul de tradiții și obiceiuri de iarnă „Datina”

Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, a fost prezent astăzi la Festivalul Interjudețean de tradiții și obiceiuri de iarnă „Datina”, ajuns la cea de a XIX-a ediție.

Concursul a adunat aproape 1.500 de elevi și prescolari din întreg județul, copiii surprinzând, în mod plăcut, prin colindele, unele autentice, plugușoarele, și alte obiceiuri de iarnă specifice comunităților din care provin.

Organizatorii i-au felicitat pe copii, care s-au dovedit adevărați vestitori ai nașterii Domnului.

„Felicit organizatorii și în special familia Olaru pentru că duc mai departe acest festival, care a devenit un reper la nivel de județ. Îi încurajez să continue cu acest festival, care reprezintă o platformă de păstrare și promovare a tradițiilor noastre. Consider că fără aceste obiceiuri, sărbătorile de iarnă nu au farmec, iar tânăra generație trebuie încurajată pentru a duce mai departe zestrea cea mai de preț a romilor, tradițiile și obiceiurile de iarnă”, a spus Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

Festivalul „Datina” este organizat de Școala „Constantin Parfene” Vaslui, cu sprijinul Primăriei municipiului Vaslui, al Palatului Copiilor Vaslui, Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, sub coordonarea profesorilor Nastica și Constantin Olaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *