INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Aprobarea primei cereri de plată din cadrul PNRR a intrat în linie dreaptă

Aprobarea primei cereri de plată din cadrul PNRR a intrat în linie dreaptă

Evaluarea European Commission asupra îndeplinirii celor 21 de ținte și jaloane aferente primei cereri de plată din cadrul PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență) a fost finalizată și este pozitivă, iar concluziile vor fi transmise, conform procedurii, Comitetului Economic și Financiar (ECOFIN) spre a fi aprobată. Analiza Comisiei va fi pusă, de asemenea, la dispoziția European Parliament.

Odată cu concluziile pozitive ale evaluării Comisiei, aprobarea primei cereri de plată intră în linie dreaptă, iar cele aproximativ 3 miliarde de euro din care 2,03 miliarde euro reprezintă sprijin financiar nerambursabil și 0,90 miliarde euro sprijin sub formă de împrumut vor susține investițiile și reformele asumate de România. În urma aprobării primei cereri de plată, suma primită de România va fi de 2,6 miliarde de euro, fiind luate în considerare sumele din prefinanțare deja primite de România.

”Comisia Europeană a reconfirmat astăzi eforturile României pentru a îndeplini cele 21 ținte și jaloane asumate prin PNRR pentru care am depus prima cerere de plată la sfârșitul lunii mai, exact cum ne-am propus. Mulțumim Comisiei pentru sprijinul constructiv și consecvent pe care ni l-a acordat pentru a reuși să ajungem la această evaluare pozitivă și la aprobarea primei cereri de plată. Sunt 3 miliarde de euro care susțin obiective precise de reformă și investiții care vor moderniza comunitățile, vor eficientiza instituțiile și vor revitaliza economia. Ritmul nostru de lucru, al ministerului pe care îl conduc împreună cu coordonatorii de reformă, cu Ministerul Finanțelor și cu prim-ministrul României va rămâne la fel de intens în perioada următoare, pentru a ne încadra în calendarul propus atât în ceea ce privește țintele și jaloanele cu termen de finalizare 30 septembrie, cât și depunerea celei de-a doua cereri de plată, în octombrie”, a transmis ministrul Marcel Ioan Boloș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *