INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Aquavas Vaslui anunță planuri ambițioase: un nou sediu finanțat din fonduri europene

Aquavas Vaslui

Aquavas Vaslui se pregătește să își mute sediul într-o locație nouă, proiect finanțat din surse europene. Acest proiect semnificativ este parte integrantă a strategiei de dezvoltare a infrastructurii urbane din Vaslui și beneficiază de sprijinul Fondului de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) pentru perioada 2014-2020.

Într-o inițiativă menită să optimizeze resursele și să îmbunătățească accesul la servicii de calitate, Primăria Vaslui a decis să concesioneze SC Aquavas Vaslui un teren în suprafață de 2.181 metri pătrați, situat pe strada Călugăreni. Acest teren va găzdui noul sediu al societății, oferind spațiu suficient pentru a asigura funcționalitatea optimă a clădirii propuse.

Inițiativa vine în urma unei solicitări din partea Aquavas Vaslui de a extinde suprafața terenului inițial alocat, pentru a include și o zonă adiacentă necesară repoziționării și optimizării proiectului de construcție. Astfel, planurile includ și o suprafață suplimentară de cel puțin 505 metri pătrați în zona agrement Movas din strada Călugăreni, pentru a completa cerințele funcționale ale noii clădiri de sediu.

Consiliul Local Vaslui a avansat deja discuțiile privind proiectul de hotărâre care va formaliza concesionarea terenului public către Aquavas Vaslui. Acest pas este crucial pentru continuarea implementării proiectului, care este parte dintr-un efort mai larg de modernizare a infrastructurii municipale și de a sprijini dezvoltarea economică durabilă a regiunii.

Proiectul este văzut nu doar ca o simplă relocație de birouri, ci și ca o oportunitate de a îmbunătăți calitatea serviciilor oferite comunității. Prin intermediul finanțării europene, Aquavas Vaslui va putea implementa tehnologii noi și soluții inovatoare în domeniul gestionării apei și canalizării, contribuind astfel la creșterea eficienței operaționale și la reducerea impactului asupra mediului înconjurător.

În raportul asociat proiectului de hotărâre, se subliniază importanța terenului obținut prin alipirea celor două parcele, care va asigura spațiul necesar pentru toate cerințele de proiectare și execuție. Acest aspect este crucial nu doar pentru construcția sediului, dar și pentru susținerea continuă a activităților operaționale ale Aquavas Vaslui în regiune.

Contractul de delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apă și canalizare către Aquavas Vaslui a stabilit deja temeiul legal pentru concesiunea terenului și pentru dezvoltarea proiectului propus. Acest contract este parte a unui cadru mai larg de parteneriat public-privat, prin care se urmărește să se asigure o administrare eficientă și durabilă a resurselor de apă în comunitatea locală.

Pe lângă beneficiile evidente în termeni de infrastructură și servicii publice îmbunătățite, proiectul are și un impact pozitiv asupra economiei locale. Prin crearea de noi locuri de muncă în timpul construcției și prin susținerea unor activități economice conexe, Aquavas Vaslui va contribui la stimularea creșterii și la întărirea poziției economice a municipiului Vaslui în regiune.

În ceea ce privește aspectele practice ale proiectului, Aquavas Vaslui va implementa cele mai înalte standarde de construcție și de mediu, conform regulamentelor și normelor europene în vigoare. Acest angajament nu doar că asigură o infrastructură durabilă, dar și demonstrează responsabilitatea față de mediul înconjurător și comunitatea locală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *