INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Lucrările la noua autobază a Bârladului sunt pe final iar parcul auto destinat transportului public de călători, în care sunt incluse și autobuzele electrice recent achiziționate, se va muta aici

Lucrările la noua autobază a Bârladului sunt pe final iar parcul auto destinat transportului public de călători, în care sunt incluse și autobuzele electrice recent achiziționate, se va muta aici

Bârladul se pregătește să inaugureze noua sa autobază modernă, un proiect cheie în cadrul inițiativei ambițioase de revitalizare a mobilității urbane și de integrare a soluțiilor ecologice în transportul public local. Noua facilitate, amplasată pe terenul fostului poligon auto, este aproape de finalizare, marcând o etapă semnificativă în modernizarea infrastructurii orașului.

Noua autobază, ale cărei lucrări de construcție se apropie de final cu ultimele finisaje interioare și exterioare, va găzdui impresionanta flotă de autobuze electrice recent achiziționate de oraș. Investiția totală pentru realizarea acestei baze se ridică la 13,9 milioane lei și include birouri, o zonă tehnică complet echipată, atelier de întreținere, parcare pentru mijloacele de transport în comun și o spălătorie. De asemenea, instalația de încărcare pentru noile autobuze electrice este programată să fie operațională într-un timp foarte scurt, marcând un pas important spre un transport public mai curat și mai eficient.

Această dezvoltare face parte dintr-un pachet mai larg de proiecte de mobilitate urbană, care include și achiziționarea a 10 autobuze electrice, în valoare de 25 milioane lei, precum și asfaltarea și modernizarea principalelor artere rutiere ale orașului, un proiect ce depășește 100 milioane lei. Aceste artere, incluzând străzile Epureanu, Constantin Hamangiu și Nicolae Bălcescu, vor fi esențiale pentru integrarea eficientă a rețelei de transport public, care va fi extinsă pentru a deservi mai eficient nevoile cetățenilor.

Recent, echipele de constructori și reprezentanții Primăriei Bârlad au demarat și stabilirea locațiilor pentru cele 38 de noi stații de autobuz, asigurându-se că acestea sunt amplasate strategic pentru a maximiza accesul și comoditatea pentru utilizatori.

Bârladul își afirmă angajamentul de a promova soluții ecologice și de a îmbunătăți calitatea vieții urbane prin aceste investiții semnificative în infrastructura de transport. Noua autobază nu doar că va reduce emisiile de carbon, dar va facilita și o circulație mai fluidă și mai puțin poluantă, modelând viitorul transportului urban în oraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *